ACTUALITATE 13 mai 2009

Lecţia de citire

de Covasna Media | 1277 vizualizări
Peste 1.200 de elevi şi nu numai au luat parte marţi, în zona Buzaielor, la „Lecţia de citire“

Marţi, la Şcoala cu clasele I-VIII Mihail Sadoveanu din Întorsura Buzaului, s-a desfăşurat „Lecţia de citire” cu peste 1200 de cititori, în cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie, promovată în România de organizaţia Salvaţi copiii. Sloganul „Cărţi deschise, uşi deschise!” afişat la intrarea în fiecare şcoală a trezit interesul cadrelor didactice, elevilor, părinţilor, membrilor comunităţii, reprezentanţilor autorităţilor locale (Primăria, Biblioteca Judeţeană,

Peste 1.200 de elevi şi nu numai au luat parte marţi, în zona Buzaielor, la „Lecţia de citire“

Marţi, la Şcoala cu clasele I-VIII Mihail Sadoveanu din Întorsura Buzaului, s-a desfăşurat „Lecţia de citire” cu peste 1200 de cititori, în cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie, promovată în România de organizaţia Salvaţi copiii. Sloganul „Cărţi deschise, uşi deschise!” afişat la intrarea în fiecare şcoală a trezit interesul cadrelor didactice, elevilor, părinţilor, membrilor comunităţii, reprezentanţilor autorităţilor locale (Primăria, Biblioteca Judeţeană, Consiliul Local etc) de a participa la acest program internaţional, alături de copiii din alte 100 de ţări ale lumii.

Primarul Leca Băncilă a ales să participe la activitatea oragani zată la Structura Floroaia Mică, consilierul local Ciprian Popica la Structura Brădet, consilierul Gheorghe Niţu la Structura Floroaia Mare, iar consilierul Ştefan Platon la Şcoala cu clasele I-VIII Mihail Sadoveanu Întorsura Buzăului; prezenţa lor alături de elevi şi părinţii lor a constituit o ocazie de informare a autorităţilor locale în legătură cu problemele comunităţii.

La Biblioteca şcolii, Monica Muntean - psiholog şi Elena Bratosin - bibliotecară au organizat „Lecţia de citire“ cu elevii incluşi în Programul remedial „Şcoala de după amiază“; la această lecţie au fost prezenţi şi Costică Năstasă - mediator scolar şi Liviu Glajar - unul dintre cei 25 de absolvenţi ai programului „A doua şansă“, care au împărtăşit copiilor experienţa lor de viaţă şi efectele educaţiei asupra calităţii vieţii personale şi de familie. Invitaţii au propus ca Programul „A doua şansă“ să continue atât cu ciclul primar cât şi cu ciclul gimnazial, care să se finalizeze cu certificatul de calificare, ceea ce ar deschide mai multe „uşi“ absolvenţilor.

După amiază, „Lecţia de citire” a avut loc şi la Biblioteca Oraşului Întorsura Buzăului, unde bibliotecara Eugenia Blegu a strâns un număr mare de cititori, printre care şi elevi de la Grupul Şcolar „Nicolae Bălcescu“ şi Liceul „Mircea Eliade“. Învăţătoarea Fănica Stroiescu, de 25 de ani la Structura Floroaia Mică, iar în ultimii 4 ani şi în Programul „A doua şansă“ din Proiectul PHARE, a împărtăşit invitaţilor experienţa sa în legătură cu accesul la educaţie al grupurilor defavorizate şi efectele pozitive asupra membrilor comunităţii. La această campanie au fost prezenţi şi directorul Bibliotecii Judeţene, Szonda Szabolcs, precum şi Lakadi Ana - metodist al Bibliotecii Judeţene din Sfântu-Gheorghe.

Implicarea unui număr atât de mare de oameni în Campania Globală pentru Educaţie arată interesul tot mai mare pentru educaţie - în general şi pentru lectură - în special.

Pătrunjel Doina - coordonatorul programului

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.