ACTUALITATE 29 martie 2016

Leca Băncilă s-a înscris în ALDE şi candidează pentru un nou mandat de primar

de Iulia Drăghici - Taraș | 1657 vizualizări

Alături de actualul primar din Întorsura Buzăului, au plecat la ALDE şi viceprimarul  Ştefan Platon şi consilierii locali Teodora Aioanei şi Rareş Iagăr

Primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, şi-a anunţat oficial, în exclusivitate pentru cititorii „Observatorului de Covasna”, candidatura pentru un nou mandat de primar al oraşului Întorsura Buzăului, din partea Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE). Formaţiunea locală din Întorsura Buzăului a partidului, condusă în calitate de preşedinte interimar de Leca Băncilă, a luat fiinţă la sfârşitul săptămânii trecute şi are în prezent 57 de membri. Printre aceştia se regăsesc şi viceprimarul oraşului, Ştefan Platon, şi consilierii locali Teodora Aioanei şi Rareş Iagăr.

„Nemulţumirea faţă de felul cum au fost gestionate nevoile comunităţii locale din Întorsura Buzăului de liderii PSD şi PNL este mare. Aceasta reprezintă principala cauză pentru care am plecat la închegarea unei noi structuri politice”, ne-a declarat actualul primar şi preşedinte interimar ALDE Întorsura Buzăului, Leca Băncilă.

„De ce ALDE? Pentru că în spaţiul public al ultimului an acesta a fost principalul partid politic care s-a manifestat responsabil şi coerent politic. Formaţiunea politică şi-a asumat deschis ieşirea de la guvernare, retrăgându-şi miniştrii, iar în contextul în care s-a pus problema drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti atacate în numele unor compromisuri politice, prestaţia preşedintelui Tăriceanu a fost singulară şi salutară. Considerăm că cele două mari partide politice PSD şi PNL au început să îşi demonstreze practic limitele politice şi de prestaţie publică, încât considerăm că este nevoie de o a treia alternativă, cu atât mai mult cu cât momentul este greu şi spaţiul public trebuie protejat de pretenţii personale, dar mai ales de amatorism politic”, a mai spus primarul din Întorsura Buzăului, care a precizat, de asemenea, că: „Nu avem ranchiună faţă de nimeni, numai că eu, ca persoană, nu am să înţeleg cum un om care a făcut multe, şi aici pot să enumăr: două săli de sport, patru blocuri, două şcoli, o piaţă, 72 de kilometri de reţea de apă şi canalizare sau două Cămine Culturale şi multe altele, este blocat de un lider local, care se vrea baron local”.

„Principala cauză care m-a determinat să plec de la PSD a fost aceea că, din cauza conjuncturii şi a structurii partidului, calitatea de membru nu mă mai ajuta să îmi slujesc comunitatea într-un mod optim. Am sperat până în ultima clipă că pot face ceva, dar am sperat degeaba. Este păcat. În PSD-ul din toată ţara chiar aveam tineri care promiteau, dar rând pe rând, începând de la Mihai Sturzu şi până la mulţi alţii, pleacă”, a spus şi consilierul local Rareş Iagăr. Într-un mesaj postat pe pagina lui de Facebook, acesta a mai precizat: „M-am convins de comunismul din PSD atunci când, deşi președinte al organizației de tineret, nu am fost nominalizat pentru unul din locurile eligibile în cadrul Consiliului Local. La acea vreme, în locul meu a fost nominalizat cineva care nici măcar nu era membru de partid. Circa 8 ani de zile am muncit mult pentru partid şi am adus chiar şi bani de acasă, fără a căuta avantaje personale. Nu am făcut şi nu fac politică pentru bani, ci pentru a dezvolta comunitatea unde am ales sa trăiesc. Când cineva îşi bate joc de munca ta, atunci pleci şi încerci să găsești un loc în care poți să continui cu fruntea sus munca pentru comunitate. Am ales să continui activitatea politică alături de ALDE pentru că ştiu că democraţia nu va fi umbrită de comunism”.

Primaria Intorsura Buzaului martie 2016 (1) (Copy)

Obiectivele ALDE Întorsura Buzăului

Preşedintele interimar al ALDE Întorsura Buzăului a mai punctat că partidul are obiective clar definite: „Scopul organizaţiei este să servim în continuare interesele cetăţeanului din Întorsura Buzăului, în consecinţă ne propunem să câştigăm alegerile de primar, majoritate în Consiliu Local şi unu sau doi consilieri judeţeni, asta doar din resursele de la Întorsura Buzăului”, spune Leca Băncilă.

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor din Întorsura Buzăului are 57 de membri

„ALDE Întorsura Buzăului are 57 de membri. Există două comitete de iniţiativă: un grup de 17 tineri, la care a aderat un grup de 31 de persoane, mai obişnuite cu activitatea politică, actuali sau foşti consilieri locali şi judeţeni, conducători de instituţii, oameni de afaceri. Putem spune că este o organizaţie foarte puternică din punct de vedere profesional, cu oameni de expertiză şi competenţă”, a spus Leca Băncilă, care a mai adăugat: „În jur de 20 de membri sunt tineri, şcoliţi, formaţi, pe care vrem să îi creştem în spiritul responsabilităţii publice, în aşa fel încât să preia destinele comunităţii în regim de urgenţă, în sensul că se vor găsi masiv pe listele ALDE. În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi membri, aceştia sunt oameni care au demonstrat ceea ce pot în plan personal, unii dintre ei chiar şi în spaţiul public. Sunt întrunite toate condiţiile ca echipa ALDE de la Întorsura Buzăului să continue şi să finalizeze programul iniţiat în 2008”.

Primarul Leca Băncilă a mai precizat: „Acest lucru l-am spus şi membrilor, anume că totul depinde de sârguinţă şi de capacitatea de a asuma prin proiecte şi programe şi de a sluji cetăţeanul cu cinste şi respect”.

PSD acuză traseismul politic

Întrebat care este reacţia sa cu privire la decizia foştilor membri ai Partidului Social Democrat din Întorsura Buzăului de a se alătura Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a răspuns: „Nu mă surprinde. Domnul Leca Băncilă nu a mai fost ales preşedinte şi candidat al PSD-ului de organizaţia locală şi îşi menţine statutul de traseist. Şi la PSD a venit de la fostul PUNR. Îşi continuă traseul în funcţie de interese. Nu prea a avut niciodată mare consideraţie faţă de PSD. El şi-a văzut mai mult interesul personal. Aşa că din punctul nostru de vedere, al partidului, nu e o mare pierdere”.

De cealaltă parte, actualul primar din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, a spus că nu poate fi vorba de traseism politic: „Care sunt partidele la care am fost eu? Eu am fost PUNR-ist până când acest partid a murit. Am fost membru PSD până azi. Nu văd niciun traseism. Din punctul nostru de vedere, PSD Covasna nu a mai ţinut cont de doleanţele românilor din zona Buzaielor. Cauza pentru care am plecat se numeşte Horia Grama, care nu a avut capacitatea de a gestiona problematica comunităţii româneşti în relaţia cu Guvernul”, a spus Leca Băncilă, care, pe de altă parte, a ţinut să sublinieze faptul că nu are ce să le reproşeze conducătorilor PSD de la nivel central.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Eugen, 31 martie 2016
Dacă privim clădirea primăriei după opt ani de mmandat, vedem multe...Dar...puțintică răbdare. Sunt subiecte cât pentru niște alegeri americane!Și,în general, ultimii pași sunt cei care te citeste integral
stelian, 30 martie 2016
Bravo, felicitari, urmeaza Taricelu, ca nea Dumitru Pelican a roit-o! Asta da partid!!!
lili, 30 martie 2016
Cata mizerie! Sa-l auzi pe PSDistul Horia Grama acuzand de traseism un coleg, dupa ce toti traseistii politici din Romania au trecut si pe la PSDul lui! Sila. Ce mi-e PSD, ce mi-e PNL, ce mi-e citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.