ACTUALITATE 13 februarie 2014

Lanț de magazine amendat cu 50.000 de lei

de Monica Vrânceanu | 283 vizualizări

Sancţiunea a venit după ce clienții nemulțumiți au depus zeci de reclamaţii la OPC

Zeci de persoane din toată țara au sesizat Comisariatul pentru Protecția Consumatorului (CPC) Covasna cu privire la faptul că  un lanț de magazine de electrice și electrocasnice care funcționează la nivel național și al cărui sediu social se află în Târgu Secuiesc își tratează cu dezinteres și dispreț clienții, nerespectând reguli elementare ale comerțului.

Potrivit CPC Covasna, 22 de reclamații au sosit numai în ultimele zile cu privire la faptul că respectivul lanț de magazine a lansat pe site-ul său o ofertă la o anumită marcă de tabletă care s-ar fi vândut la 319 lei, în condițiile în care costul normal al acesteia era de 1.500 de lei. În mod evident, o mulțime de oameni s-au grăbit să încheie comenzi, iar apoi reprezentanții lanțului de magazine au revenit asupra ofertei, acuzând „o eroare umană” și arătând că prețul de reducere afișat nu era cel real. Problema a intervenit în momentul anulării comenzilor, atunci când clienții care plătiseră online nu și-au mai putut recupera banii.

Alte zeci de persoane au sesizat Comisariatul arătând că același lanț de magazine comercializează telefoane mobile având clauze abuzive în contractele cu clienții, iar atunci când aceștia încearcă să se folosească de dreptul la garanție, sunt luați peste picior și expediați, fără a se acorda service-ul produselor.

La controalele efectuate la filialele covăsnene ale lanțului de magazine – în Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna și Întorsura Buzăului, comisarii au depistat și alte nereguli: lipsa traducerilor în limba română la unele produse sau neafișarea prețurilor pe unități de măsură.

Cei de la CPC Covasna au arătat că lanțul de magazine este condus de mai mulți acționari – grupuri de firme din Bulgaria și Cipru, precum și persoane fizice din Germania, Austria și România. Se pare că reprezentanții acestora s-au prezentat ieri la sediul Comisariatului din Sfântu Gheorghe pentru discuții, deoarece comisarii au anunțat aplicarea sancțiunii maxime pentru toate aceste nereguli – o amendă de 50.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.