ACTUALITATE 30 mai 2013

La Sfântu Gheorghe se vor construi locuințe pentru medici

de Székely Emőke | 52 vizualizări

Consiliul Județean Covasna a votat joi în cadrul unei ședințe extraordinare un proiect de hotărâre care prevede asocierea între Consiliul Județean Covasna, Consiliul Local Sfântu Gheorghe, Spitalul Județean și Fundația „Studium” în vederea construirii unor locuințe de serviciu pentru medici.

„În perioada următoare vrem să punem accent mai mare pe perfecționarea serviciilor medicale. De aceea în paralel cu modernizarea Spitalului Județean începem construirea acelor măsuri, prin care vom putea atrage medici care vor alege să profeseze aici, și nu în străinătate. Pentru acest lucru trebuie să motivăm cu ceva tinerii medici pe lângă salariu. Un astfel de ajutor este construirea locuințelor de serviciu. Costurile acestor apartamente vor fi asigurate de Fundația „Studium” din Târgu Mureș, iar în primă fază vom construi trei apartamente cu două camere și trei garsoniere. Gândim însă în perspectivă, și vrem ca în viitor să construim și alte asemenea locuințe” – a declarat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Viceprimarul Sztakics Éva a declarat că este important pentru municipiu să atragă aici tineri valoroși din domeniul medicinii și al artei, astfel că decizia de construire de locuințe pentru aceștia a apărut firesc.

„Vrem să avem profesioniști, oameni de calitate. Și dacă în privința salariilor nu stă în puterea noastră să luăm decizii, ne-am gândit să le oferim locuințe. Acest aspect este foarte important pentru tinerii aflați la început de drum”, a explicat Sztakics, arătând că locuințele vor fi construite în cartierul Simeria, în apropiere de Incubatorul de Afaceri. Locuințele vor fi proprietatea Fundației „Studium”, iar terenul pe care acestea se vor construi este și va rămâne în proprietatea Consiliului Județean Covasna. Lucrările vor începe cel târziu la finele lunii august.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.