ACTUALITATE 7 iunie 2010

La Sfântu­-Gheorghe peste 200 de persoane au comemorat Trianonul

de Covasna Media | 720 vizualizări
Peste 200 de persoane s-au adunat vineri după masă în Parcul Central din municipiul Sfântu-Gheorghe pentru a comemora Tratatul de la Trianon. Participanţii au venit majoritatea cu panglici negre de doliu în piept, au arborat steagul Ungariei și steagurile secuiești, în timp ce invitaţii au susţinut discursuri despre însemnătatea istorică a acestui moment și despre dorinţa de autonomie a secuilor.

Peste 200 de persoane s-au adunat vineri după masă în Parcul Central din municipiul Sfântu-Gheorghe pentru a comemora Tratatul de la Trianon.

Participanţii au venit majoritatea cu panglici negre de doliu în piept, au arborat steagul Ungariei și steagurile secuiești, în timp ce invitaţii au susţinut discursuri despre însemnătatea istorică a acestui moment și despre dorinţa de autonomie a secuilor.

Adunarea a fost organizată de PCM și la ea au participat totodată reprezentanţi ai UDMR, Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania și Asociaţia Tinerilor Maghiari din Transilvania – asociaţie care militează pentru anularea Trianonului, sau Mișcarea Tinerilor din cele 64 de comitate.

Comemorarea a fost deschisă în bătaia timp de zece minute a clopotelor de la bisericile istorice maghiare, a continuat cu un recital de poezie și discursuri, fiind încheiată cu o rugăciune pentru păstrarea identităţii maghiarilor, dar și cu intonarea imnurilor Ungariei și cel secuiesc.

Tratatul de la Trianon a fost semnat în data de 4 iunie 1920, după primul război mondial, și pecetluia unirea Transilvaniei şi Banatului cu România. (A.S.)

Teme articol: Trianon comemorare
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 14

Adaugă comentariu
Decent, 9 iunie 2010
Foarte frumoase cuvintele lui "Ionel", dovedesc superioritatea secuilor si maghiarilor, lipsa lor de prejudecati si inteligenta lui personala.
Ionel, 8 iunie 2010
si traiesc fericiti pana la adanci batraneti(daca nu vine viitura.pe urma asteapta ajutoare de la stat sa aiba ce vinde sa-si cumpere beutura.pe urma iar incepe de la inceput:productia la 3 bete,face citeste integral
Ionel, 8 iunie 2010
pe urma aduna ce a produs,amesteca cu paie si isi face casa ))
Ionel, 8 iunie 2010
gigi,acolo au 3 bete,de unul se tine,pe celalalt isi pune palaria iar cu al treilea alunga caini sa nu-l muste de c.r
Janos Iuhas, 8 iunie 2010
Wikipedia e plina de prostii, spun cu raspundere, pe subiecte stiute. Poate la istorie o fi buna, dar la stiinta si tehnica e foarte slaba.
gigi, 8 iunie 2010
Pentru negigi: la fel iti recomand wikipedia pentru subiecte legate de Trianon. Ce ai invatat tu in manuale este creatia comunistilor. Treaba ta daca ramai cu atata sau te mai documentezi putin sa nu citeste integral
gigi, 8 iunie 2010
petrescule, unde s-au nascut parintii tai, acolo sa te duci tu, ca presupun ca tu deja esti stapan pe aceste meleaguri. Du-te inapoi la cele doua baturi din fundul curtii sa te mai socializezi. Pe citeste integral
arpi, 8 iunie 2010
@petrescu si @neo cite drepturi au turci, armeni, bulgari si alte nationalitati ce traiesc in Romania atitea drepturi au si romani ce traiesc in Ungaria. Cit despre unguri(secui) acele drepturi sint citeste integral
Vali, 8 iunie 2010
neo... and company...in special petrescu... d-le petrescu: "“TIGANI”(RROMI) " Gresesti: eventual se spune unora Tigani Romani... sau numai romani... Dar oare de ce se spune asa ceva? Din citeste integral
neo, 7 iunie 2010
de ce IONEL? daca asa te cheama si nu cumva ai fost si tu la "comemorare"? de ce crezi ca nu are dreptate petrescu? cate drepturi au ai nostrii in ungaria si cate aveti voi aici?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.