ACTUALITATE 20 ianuarie 2016

La Întorsura Buzăului s-au înregistrat miercuri dimineaţă -29,5 grade Celsius

de Iulia Drăghici - Taraș | 258 vizualizări

„Nu are cum să ne prindă frigul nepregătiţi, pe noi care avem experienţa fiecărui an în această situaţie” – primarul Leca Băncilă

Zona Întorsurii Buzăului bate recordul şi în acest în ceea ce priveşte temperatura minimă. Miercuri dimineaţa, în jurul orei 8,20 s-au înregistrat minus 29,5 grade Celsius. Primarul oraşului, Leca Băncilă, ne-a asigurat că situaţia este sub control şi că frigul nu a creat probleme.

„Nu are cum să ne prindă frigul nepregătiţi, pe noi, care avem experienţa fiecărui an în asemenea situaţii”, a spus acesta. „Situaţia este monitorizată de noi. Am oferit adăpost pentru şase familii, atâtea câte figurează în evidenţele noastre ca fiind vulnerabile. De asemenea, pentru trei astfel de familii ne-am asigurat că au şi lemne. Situaţia lor este monitorizată în fiecare zi. Avem un stoc de 1.200 de mc de lemne de foc, disponibile oricărui cetăţean care are nevoie. Putem satisface orice nevoie”, ne-a declarat primarul.

Temperaturile scăzute nu vor fi un motiv care să determine închiderea instituţiilor din zona Întorsurii Buzăului. „Am avut şi minus 32 de grade şi instituţiile au funcţionat. Nu cred că sunt condiţii, chiar şi la minus 30 de grade, care să determine oprirea activităţii instituţiilor. Avem mijloace de transport, încălzire şi tot ce avem nevoie pentru o funcţionare în condiţii optime. Dacă va fi nevoie, suntem obligaţi să asigurăm ceai în instituţii, lucru pe care îl vom face fără probleme”, a spus Leca Băncilă.

Sfaturile primarului întorsurean pentru oamenii din zona Buzaielor sunt simple: „să stea cât de mult pot la adăpost, să iasă în spaţiul public doar în cazuri de necesitate, iar în acest caz să nu se deplaseze pe jos şi să nu consume alcool. În aparenţă acesta încălzeşte, dar de fapt nu este aşa”. „Sperăm ca în trei zile situaţia să revină la normal”, a mai precizat Leca Băncilă.

Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în județul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.