ACTUALITATE 29 iulie 2010

La Întorsura Buzăului, an de criză cu bune şi cu rele

de Ana Sidon | 454 vizualizări
Cu lucrări în derulare sau oprite din cauza lipsei de bani, cu proiecte gata de finanțare sau care sunt pe cale să fie finalizate în scurt timp, anul acesta se arată până în prezent destul de incert, cel puțin la acest nivel al investițiilor locale. Peste tot, primarii au fost nevoiți să bage mâna la fundul sacului unde poate se mai găsește câte un leu, iar între timp multe proiecte sunt în așteptare.

Cu lucrări în derulare sau oprite din cauza lipsei de bani, cu proiecte gata de finanțare sau care sunt pe cale să fie finalizate în scurt timp, anul acesta se arată până în prezent destul de incert, cel puțin la acest nivel al investițiilor locale.

Peste tot, primarii au fost nevoiți să bage mâna la fundul sacului unde poate se mai găsește câte un leu, iar între timp multe proiecte sunt în așteptare.

Primarul orașului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, a amintit referitor la proiecte amânate de mutarea Târgului de animale din locația actuală din localitate la marginea orașului, de asemenea a fost decalată și data începerii lucrărilor la proiectul de alimentare cu apă pe străzile Pârâului și Cosminului.

Edilul a subliniat că nu au renunțat la aceste proiecte, ci doar le-au amânat din lipsă de fonduri, dar le vor relua în acest an. În total pentru cele două investiții autoritățile locale ar avea nevoie de aproximativ un milion de lei.

„Este un an de stagnare, de incertitudine”, apreciază primarul Leca Băncilă referindu-se la modul în care au mers lucrurile până în prezent.

Alte patru proiecte care au fost realizate la Întorsura Buzăului și ar trebui finanțate din fonduri structurale se referă la reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea Liceului Mircea Eliade, un proiect pentru iluminat public, altul pentru turism și încă unul pentru formarea profesională a angajaților din Primărie.

Deocamdată nu se știe însă din ce fonduri ar putea fi ele demarate.

Centrul Social de Zi își închide porţile

În contextul crizei, una dintre măsurile luate de autoritățile locale din Întorsura pentru a economisi se referă la închiderea Centrului Social de Zi, care deservea 28 de persoane și susținea diferite programe, și unde lucrau șase persoane.

„Pentru a economisi, am desființat Centrul Social de Zi. Recunosc utilitatea unei asemenea instituții, dar consuma cam 200.000 de lei pe an și nu mai avem resurse să plătim așa ceva”, a afirmat primarul.

Centrul va fi închis cel mai probabil după data de 1 septembrie, hotărârea de Consiliu Local urmând a fi dezbătută în curând.

Se lucrează la ANL, sala de sport și Piaţă

Una dintre lucrările care se derulează bine la Întorsura Buzăului este construirea de locuințe ANL pentru tineri. Cele patru blocuri se ridică cu repeziciune și vor putea fi repartizate și locuite începând de anul viitor. Potrivit primarului, în total în cele patru blocuri vor fi amenajate 36 de locuințe. Numărul cererilor este destul de mare și depășește 130.

O altă investiție, de data aceasta locală, este la Piața Centrală din Întorsura. Aici, autoritățile locale au investit 700.000 de lei pentru modernizarea și acoperirea Pieței, aducând-o la un standard superior.

În scurt timp vor fi finalizate de asemenea și lucrările la Sala de Sport din localitate, care va avea 50 de locuri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.