ACTUALITATE 22 iulie 2014

Kid Mania – sărbătoarea copiilor

de Székely Emőke | 139 vizualizări

Scopul este colectarea de fonduri pentru Centrul de Primire în Regim de Urgenţă „Prinţ și Cerșetor”

Mai mulți întreprinzători din Sfântu Gheorghe organizează sâmbătă 26 iulie o acțiune de caritate în curtea interioară a Primăriei. Scopul este colectarea de fonduri care vor fi direcționate către Centrul de Primire în Regim de Urgență „Prinț și Cerșetor”, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna.

Organizatoarea Molnár Erzsébet spune că se așteaptă la prezența a 500-800 de persoane care să doneze bani ce vor fi folosiți în primul rând pentru asigurarea unor activități educativ-distractive copiilor care se află la centrul menționat.

La eveniment vor fi prezenţi mai mulţi artiști locali care au donat creaţii care vor fi scoase la licitaţie. Din banii strânși intenţionăm să organizăm excursii acestor copii și să le cumpărăm și unele produse de care au nevoie. Vizitatorii pot cumpăra tichete în valoare de 5 lei, acestea pot fi preschimbate într-o porție de mâncare sau în diferite articole confecționate chiar de copiii de la centru care la rândul lor vor urca pe scenă și vor prezenta un program artistic” – a declarat Molnár Erzsébet.

Centrul „Prinț și Cerșetor” a fost inaugurat în noiembrie 2011 și poate primi 15 copii cu vârste cuprinse între 2-18 ani. Ei pot sta în centru timp de şase luni, această perioadă putând fi însă prelungită în cazul în care nu se găseşte o soluţie în ceea ce priveşte plasarea acestora. Este vorba în special de copiii străzii, dar tot aici sunt aduși și copiii care sunt expuși riscurilor de orice fel.

Evenimentul de sâmbătă va începe de la ora 10, iar organizatoarea Molnár Erzsébet spune că în funcție de rezultatul acțiunii vor organiza și alte asemenea zile pentru copii, iar banii strânși vor fi folosiți pentru ajutorarea altor instituții de genul Centrului de Primire în Regim de Urgență.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.