ACTUALITATE 8 iulie 2014

Keresztély Irma: „Selecția riguroasă a dus la creșterea promovabilității la Bac”

de Székely Emőke | 54 vizualizări

Rezultatele din sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat sunt cele mai bune din ultimii ani, 56% dintre absolvenții care au participat la examen reușind să obțină note de trecere. Inspectorul șef al Județului Covasna, Keresztély Irma, spune că rezultatul se datorează pe de o parte serozității elevilor și a cadrelor didactice, iar pe de altă parte selecției riguroase, mai exact a faptului că cei care nu erau suficient de pregătiți, nici nu au ajuns la examen, au rămas corigenți sau nu s-au înscris la examen.

„Pe mulți i-a surprins procentul relativ mare de promovabilitate înregistrat la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși, 55%. La începutul anului școlar la această școală a avut loc o ședință în care s-a stabilit că toate disciplinele de Bacalaureat vor fi luate foarte riguros, iar la examen să aibă acces doar cei care merită. Au rămas corigenți mai mulți elevi, și astfel la Bacalaureat s-au înscris 42 de elevi, din care 22 au reușit să ia examenul” – a declarat Keresztély Irma.

Inspectorul șef a mai spus să rezultatul este bun având în vedere notele din anii trecuți, și a apreciat efortul depus de cadrele didactice și de elevi, care în opinia ei au vrut să demonstreze că și în județul Covasna există învățământ de calitate.

Elevii și-au dat seama că Bacalaureatul este un examen serios și l-au tratat ca atare. Cadrele didactice au ținut ore suplimentare și pentru 2-3 elevi, pentru că și un elev câștigat reprezintă o victorie. Pe de altă parte și nivelul subiectelor a fost mai accesibil, ceea ce i-a ajutat pe elevi să obțină note mai mari. Pe cei care au învățat, evident, pentru că pentru ceilalți orice i-ai da e în chineză” – spune Keresztély.

Analizând cifrele, Keresztély Irma a vorbit despre faptul că s-a înregistrat o creștere la toate materiile, precum și la toate filierele. Astfel, față de 2013 procentul de promovabilitate a crescut în cazul liceelor teoretice cu 9,15%, la cele vocaționale cu 21,62%, iar la cele tehnologice cu 8,46%. La proba de Limba și Literatura Română procentul a crescut față de 2013 cu 14,4%, la Limba și Literatura Maternă cu 4,48%, la proba profilului cu 8,11%, iar la proba la alegere cu 4,23%.

Cei care nu au fost mulțumiți de note au depus contestații. La nivelul județului Covasna au fost depuse 303 contestații din care 125 la Limba și Literatura Română, 25 la Limba și Literatura Maternă, 73 la proba profilului și 80 la proba de alegere.

Lucrările au fost resigilate și trimise la centrul regional de la Brașov pentru recorectare, urmând ca rezultatele finale să fie afișate vineri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.