ACTUALITATE 25 mai 2009

Kelemen Tibor a acţionat în instanţă ordonanţa deconcentratelor

de Covasna Media | 599 vizualizări

Începând de astăzi, directorul coordonator al AJOFM este Dorel Lungu

Directorul demis al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Covasna (AJOFM), Kelemen Tibor, a acţionat în instanţă ordonanţa guvernamentală privind schimbarea directorilor de deconcentrate, considerând-o neconstituţională.

„Am acţionat pe trei planuri. Am solicitat suspendarea aplicării schimbării noastre, în al doilea rând am contestat rezultatul respectiv, demiterea noastră, şi pe a treia cale am considerat că în momentul de faţă este neconstituţional ceea ce se întâmplă cu noi. Un motiv pentru neconstituţionalitate este faptul că viitorul director coordonator nu face altceva decât ce am făcut eu, adică va conduce în mod executiv ordinele pe care le-am executat şi eu, nu se schimbă regulamente, nimic. Teoretic avem aceeaşi Mărie cu altă pălărie. S-a schimbat directorul printr-o decizie administrativă şi se numeşte un alt director, care nu mai este executiv, i s-a schimbat doar denumirea, dar va face acelaşi lucru. Iar a motiva din acest punct de vedere că nu mai suntem corespunzători, este deja o îngrădire a dreptului la muncă şi a trebuit să sesizez instanţele”, a declarat Kelemen Tibor.

Întreaga echipă din fruntea AJOFM Covasna a fost demisă recent prin ordonanţa Guvernului, directorul Kelemen Tibor şi colega sa Marlena Prejmeran, director adjunct, prezentându-se la noul concurs organizat pentru ocuparea postului. Potrivit rezultatelor însă, niciunul nu a primit punctajul necesar continuării exercitării funcţiei. Celălalt director, Luminţa Zin, nu s-a mai prezentat la concurs.

Kelemen Tibor a menţionat că anual la AJOFM au fost consultaţi 20.000 de oameni, iar prin informaţiile transmise covăsnenii au primit informaţii numeroase în acest domeniu. „Nu am şuntat, nu am transmis informaţii neadevărate, câteodată chiar prea dur”, a mai spus directorul demis de la AJOFM.

Potrivit lui Kelemen Tibor, deocamdată nici el nici colegele sale nu au locuri de muncă şi vor vedea care sunt paşii următori. Mandatele lor au expirat ieri, începând de astăzi noul director coordonator fiind Dorel Lungu (PD-L).

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.