ACTUALITATE 17 iunie 2021

Jumătate dintre pacienții suspect-COVID de la SJU Covasna sunt copii sub 9 ani

de Iulia Drăghici - Taraș | 701 vizualizări

Cel mai recent bilanț, de miercuri, 16 iunie a.c. ora de referință 13:00, al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Covasna privitor la cazurile de COVID-19 tratate aici arată că sunt internați opt pacienți suspecți de infecția cu virusul SARS-CoV-2, dintre care patru cu vârste sub 9 ani. Pe lângă aceștia, sunt și șase pacienţi la care s-a identificat prezența noului coronavirus în organism și care se află internaţi în secţiile unităţii medicale. 

Dintre pacienții confirmați, cinci sunt tratați pe secția de Boli Infecțioase COVID-19, toţi adulţi. „Starea acestora de sănătate este de la ușor simptomatică, spre moderată şi gravă”, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de spital. 

Aceeași sursă informează că la secția de Terapie Intensivă se află în prezent trei persoane: un pacient suspect în stare critică, un pacient suspect în stare critică şi intubat și un pacient COVID-19 în stare critică. 

Niciunul dintre pacienții infectați care sunt în prezent tratați pe secțiile spitalului nu a primit vaccin anti-COVID-19”, mai transmite spitalul. 

În perioada 9 - 16 iunie 2021, orele 13:00, au fost externați 16 pacienți care anterior au fost diagnosticați cu noul coronavirus. Tot în această perioadă a fost înregistrat un deces asociat infecției cu virusul SARS-CoV-2, fiind vorba despre un pacient în vârstă de 86 ani.   

Săptămâna trecută, în spitalul din Sfântu Gheorghe erau internate opt persoane COVID-19 pozitive pe secția de Boli Infecțioase, dar și o persoană suspectă de infecția cu noul coronavirus, care aștepta rezultatul testului RT PCR, izolată pe secția de Pneumologie COVID. 

Doar 24 de cazuri active în județul Covasna 

Incidența la nivel de județ era miercuri 0,11/1000 de locuitori. În ultimele 24 de ore nu a fost înregistrat niciun caz nou de COVID-19 în județul Covasna și mai erau, în total, doar 24 de cazuri active. Nu există localități cu incidență mai mare de 1,5/1000. Sunt 35 de unități administrativ teritoriale care nu au nici o îmbolnăvire cu noul coronavirus depistată. 

În ceea ce privește vaccinările, până miercuri, 16 iunie, au fost administrate 68.789 de seruri anti-COVID în centrele din județul Covasna, din care 30.310 de inoculări sunt de rapel. De asemenea, sunt 2.270 vaccinări efectuate de medicii de familie care sunt vaccinuri complete, adică nu necesită rapel.

Din data de 15 iunie medicii de familie pot vaccina și cu serul dezvoltat de Pfizer-BioNTech, mai informează autoritățile județene. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.