ACTUALITATE 10 martie 2016

Jumătate din locurile pentru clasa pregătitoare sunt deja ocupate

de Iulia Drăghici - Taraș | 284 vizualizări

Inspectorul şcolar general din Covasna, Kiss Imre, a precizat într-o conferinţă de presă că jumătate din locurile stabilite pentru copiii care vor intra în clasa pregătitoare sunt deja ocupate. Ultima zi de înscriere este 18 martie.

„În ceea ce priveşte situaţia înscrierilor, jumătate din locurile stabilite sunt ocupate acum, în acest moment. Înseamnă că mai sunt aproape 1.000 de părinţi care ar trebui să se deplaseze şi să îşi înscrie copiii, dar termenul este 18 martie. Ar fi bine să vină din timp”, a declarat Kiss Imre.

Potrivit site-ului Ministerului Educaţiei, înscrierea se poate face şi online, accesând www.inscriere.edu.ro/cerere/. Aceeaşi sursă precizează: „Completarea acestei cereri de înscriere nu garantează înscrierea copilului dumneavoastră în unitatea de învățământ și nu elimină obligativitatea de a vă prezenta la unitatea de învăţământ unde doriţi înscrierea cu dosarul complet al copilului, în vederea validării prezentei cereri. Acest formular vă permite doar să vă prezentați la secretariatul școlii cu datele copilului pre-completate, scurtând timpul de așteptare al dvs. și al celorlalți părinți”.

Înscrierea în învăţământul primar, bazată pe evaluarea dezvoltării psihosomatice

Potrivit unui document al Consiliului Judeţean Covasna şi al Centrului Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Covasna, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016 inclusiv trebuie să fie evaluaţi din punct de vedere al dezvoltării psihosomatice, evaluare care va stabili dacă un copil este pregătit să parcurgă cu succes clasa pregătitoare.

Ultima zi în care se poate realiza această evaluare este 16 martie.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.