ACTUALITATE 10 martie 2013

Jumătate din locuitorii din Sfântu Gheorghe şi-au plătit impozitele locale

de Székely Emőke | 60 vizualizări

Înghesuială la plata taxelor şi impozitelor

Viceprimarul Sztakics Éva este mulţumit de ritmul încasărilor impozitelor locale. Se pare că cetăţenii au fost motivaţi de reducerea de 10% care s-a aplicat în primele două luni ale anului, astfel că peste jumătate dintre contribuabilii persoane fizice şi-au achitat dările.

Procentul de încasare a impozitului local în cazul persoanelor fizice a depăşit puţin nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce înseamnă că în ianuarie şi februarie 53,6% dintre persoanele fizice din Sfântu Gheorghe şi-au achitat impozitul, faţă de 53,4%. Acest procent mă face să spun că sunt mulţumită de nivelul încasărilor”, ne-a declarat viceprimarul Sztakics Éva.

O creştere mai accentuată s-a înregistrat la categoria mijloacelor de transport. Dacă în primele două luni din 2012 nivelul încasărilor acestor impozite era de 38,4%, anul acesta a crescut la 39,7%. În ceea ce priveşte valoarea totală a banilor încasaţi pentru impozitele pe clădiri, la finele lunii februarie acesta a fost de 1.695.000 de lei faţă de 1.435.000 de lei anul trecut.

Deşi reducerea de 10% a expirat la 28 februarie, Primăria Sfântu Gheorghe acordă reducere şi în luna martie pentru acele persoane care îşi achită impozitul pentru întregul an, reducerea fiind de 5%.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.