ACTUALITATE 23 iunie 2022

Județul Covasna, reprezentat la concursul național „Cel mai puternic pompier”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1071 vizualizări

Patru cadre militare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna participă zilele acestea la etapa națională a concursului „Cel mai puternic pompier”, care are loc la Brașov. 

Este vorba despre plt. adj. Gheorghe Bularca (el a obținut în 2018 locul I la aceeași competiție, derulată atunci la Alba Iulia), sg. maj. Răzvan Despa, sg. maj. Constantin Kelemen și soldat George Istrate. 

La concursul de la Brașov, care are loc în 22 și 23 iunie a.c., participă pompierii care au obținut cele mai bune locuri la fazele județene. 

La nivelul județului nostru, concursul la care au luat parte 15 cadre militare de la ISU Covasna s-a desfășurat în 31 mai. 

„Cel mai puternic pompier” se desfășoară la Brașov, în parcarea mall-ului Coresi. La competiție se vor întrece peste 100 de salvatori din toată țara. 

Potrivit programului prezentat de ISU Brașov, probele se derulează în cele două zile între orele 9:00 – 13:00 și 15:00 – 18:00. 

Pompierii sunt oameni puternici, curajoși și dedicați unei cauze nobile: salvarea vieților. Pentru a face față tuturor provocărilor se pregătesc continuu, menținând un nivel de pregătire ridicat. Un mijloc de atingere a acestui deziderat îl reprezintă și competițiile sportive care îmbină calitățile motrice și deprinderile utilitar-aplicative specifice intervențiilor în situații de urgență”, informează organizatorii competiției din acest an. 

Probele de concurs sunt adaptate după cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor organizate la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor. 

Câștigătorii vor fi răsplătiți cu premii ce constau în medalii, diplome, dar și bani și accesorii/echipamente pentru pompieri. 

Sursa foto: ISU Brașov și ISU Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.