ACTUALITATE 13 februarie 2014

Județul Covasna, promovat prin birouri turistice la Brașov, București și Budapesta

de Monica Vrânceanu | 88 vizualizări

Județul Covasna va fi promovat printr-un birou de reprezentare turistică pe care autoritățile vor să-l deschidă cât mai curând la Brașov. În cazul în care acest birou se va dovedi unul de succes, va urma deschiderea altor două: unul la București și altul la Budapesta.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat joi că, printr-un proiect comun cu Consiliul Județean (CJ) Covasna, la Brașov va fi deschis un birou de reprezentare și informare turistică a judeţului.

„După București, Brașovul e al doilea oraș al țării ca număr de vizitatori străini. Și consider că apropierea de numai 30 de km de Brașov trebuie să fie o oportunitate pentru noi, nu un motiv de teamă. Prin această prismă, cred că îi putem atrage pe cei care vin în Brașov să vină și la noi, avem multe lucruri să le arătăm”, a explicat primarul Antal.

Potrivit acestuia, dacă demersul se va dovedi viabil, se va merge mai departe, cu deschiderea a încă două birouri, la București și Budapesta.

Autoritățile din Covasna mizează pe turismul rural și balneo, precum și pe frumusețea nealterată a peisajelor din județ. Astfel, consideră că mofetele, apele minerale, dar și monumentele prețioase precum conacele secuiești, bisericile și muzeele pot constitui o atracție reală, plus că oferă o perspectivă nealterată asupra unicității zonei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.