ACTUALITATE 31 august 2020

Județul Covasna a depășit, la sfârșit de săptămână, pragul de 750 de cazuri de COVID-19

de Iulia Drăghici - Taraș | 784 vizualizări

Raportările oficiale de la sfârșitul săptămânii au arătat depistarea a încă 31 de cazuri de COVID-19 în rândul covăsnenilor. Numărul total, depistat de la începutul pandemiei, se ridică astfel aici la 752 de îmbolnăviri. Cazuri active sunt 150, pentru că 584 sunt cazuri declarate vindecate, iar 18 persoane au decedat. 

Potrivit DSP, duminică au fost raportate 4 cazuri noi, sâmbătă 9, iar vineri 18. 

În conformitate cu prevederile Legii nr. 136 din 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice, în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent sunt în izolare instituționalizată în unități spitalicești, un număr de 83 de persoane.

În vederea prevenirii răspândirii COVID-19, autoritățile au dispus ca alte 180 de persoane suspecte de a fi infectate cu virusul SARS-CoV-2 să stea în carantină la domiciliu ori la locația declarată, aflându-se sub supraveghere medicală”, mai arată Prefectura, printr-un comunicat de presă transmis duminică. 

În ceea ce privește numărul testărilor efectuate în județ, autoritățile indică 14.748 de probe prelucrate, la care se adaugă alte 8.312 de teste prelucrate aici, la solicitarea județelor Brașov, Mureș și Sibiu.

Prefectura Covasna a informat duminică și că o nouă persoană este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, pentru că a fost identificată nerespectând măsura izolării la domiciliu impusă de autorități. De asemenea, alte două persoane au fost amendate în sumă totală de 6.000 de lei pentru că nu au respectat prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în context COVID-19. 

Instituția Prefectului – Județul Covasna solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară. Este important ca fiecare dintre noi să respectăm deciziile stabilite de autorități pentru limitarea și prevenirea răspândirii noului coronavirus și să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți. Mulțumim tuturor celor care respectă măsurile dispuse de autorități”, transmit autoritățile. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.