ACTUALITATE 5 februarie 2013

Joia Gurmanzilor la Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 237 vizualizări

Nouă restaurante vor oferi mâncăruri la jumătate de preţ.

Joia Gurmanzilor la Sfântu GheorgheNouă restaurante din Sfântu Gheorghe participă la cea de-a patra ediţie locală a Joii Gurmanzilor, un eveniment organizat de Asociaţia unităţilor hoteliere şi de alimentaţie publică (SVESZ). Joia Gurmanzilor este organizată atât în scopul atragerii clienţilor cât şi pentru a aminti un vechi obicei legat de ospăţurile dinaintea intrării în Postul Paştelui.

Numărul restaurantelor implicate în Joia Gurmanzilor a crescut în acest an faţă de cinci în anii trecuţi, iar cele nouă restaurante vor oferi joi reduceri de 50% la meniurile à la carte ori la mâncărurile cuprinse într-un meniu special conceput cu această ocazie. Reducerile nu se vor aplica băuturilor, mâncărurilor cuprinse în „meniul zilei” şi nici celor livrate la domiciliu. În acest an, Joia Gurmanzilor este organizată de restaurantele Kolcza, Tribel, Park, Ganesa, Szentgyorgy Pince, Rezkakas, Libertis, Korzo Irish Pub şi Bastion – cel din strada Oltului.

Pentru eveniment nu există un program predefinit – unele restaurante încep reducerile de dimineaţă, altele de la masa de prânz sau seara; oricum ar fi însă, fiecare restaurant participant va afişa informaţiile referitoare la programul şi meniul inclus, astfel încât să nu existe nereguli.

Potrivit unuia dintre organizatori, Grubisics Levente, prin Joia Gurmanzilor se păstrează de fapt o tradiţie ungurească, care spune că înainte de Lăsata Secului oamenii trebuie să se ospăteze bine, tocmai pentru a face faţă Postului.

Preşedintele SVESZ, Kovács István, a arătat că la fiecare eveniment Joia Gurmanzilor oamenii au venit în număr foarte mare, fiind vorba în general fie de oameni care sunt prea ocupaţi, fie de oameni care nu-şi mai prea permit, din cauza crizei, să mănânce la restaurant. Şi chiar dacă restaurantele nu ies pe profit imediat, câştigul este cel al reclamei, al atragerii unui segment nou de clienţi, care în timp pot reveni tocmai pentru că au fost impresionaţi de servicii sau de mâncarea oferită.

„De obicei oamenii revin la restaurant şi credem că Joia Gurmanzilor e o ocazie prin care toată lumea poate să vină să ia o masă bună, să se destindă”, a explicat Kovács István.

Acţiuni de genul Joii Gurmanzilor au fost iniţiate în Ungaria, iar acolo au ajuns de o asemenea amploare încât au fost adoptate de sute de restaurante care au rămas deschise chiar şi pe timpul nopţii. La noi în ţară, prima acţiune de acest gen a avut loc la Odorheiu Secuiesc, în urmă cu câţiva ani, însă acum Sfântu Gheorghe este singurul oraş care organizează aşa ceva.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.