ACTUALITATE 3 octombrie 2013

Iubitorii de câini nu se înghesuie la adopții

de Székely Emőke | 126 vizualizări

caine-comunitar

Suma lunară pentru întreținerea unui câine în Adăpost ajunge la 150 de lei

Iubitorii de animale din Sfântu Gheorghe au protestat săptămâna trecută împotriva eutanasierii câinilor, dar toată revolta lor a rămas la stadiul de protest, pentru că de atunci nu s-a dus aproape nimeni la Adăpostul de câini de la Câmpul Frumos pentru a adopta patrupezi. Situația nu este mai bună nici la Târgu Secuiesc, unde în luna septembrie au fost adoptați doar trei câini, deși de pe străzile orașului ajung la adăpost chiar și şase maidanezi pe zi.

Între timp un cititor al ziarului nostru a reclamat planul Primăriei Sfântu Gheorghe de a ține câinii pentru o perioadă mai mare de 14 zile. Primarul Antal Árpád spune însă că nu vrea să omoare câinii sănătoși.

Primarul a declarat că suma lunară pentru întreținerea unui câine în Adăpostul de la Câmpu Frumos va ajunge undeva la 150 de lei, însă a atras atenția că autoritățile locale nu încurajează abandonul acestor animale.

„Fac parte dintre cei care nu doresc eutanasierea câinilor sănătoși. Am mai spus, dacă apare o lege care permite uciderea, nu înseamnă că eu trebuie sau vreau să ucid. Legea spune că minim 14 zile pot fi ținuți câinii în adăposturi, dar cred că 14 zile este foarte puțin pentru a putea fi dați spre adopție. De aceea, în momentul în care va apărea metodologia, vom adopta o hotărâre a Consiliului Local în care vom spune clar câte zile vor putea rămâne câinii în adăpost și cu ce costuri. Interesul nostru e să dispară câinii de pe stradă, dar să nu ucidem niciun câine care e sănătos”, a declarat primarul Antal.

Potrivit acestuia, se va face un calcul referitor la afluxul câinilor în comparație cu capacitatea Adăpostului de la Câmpu Frumos, iar în funcție de asta se va stabili și numărul zilelor de găzduire. Primarul a spus totuși că perioada va fi cuprinsă, probabil, între 30 și 60 de zile.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Zica, 4 octombrie 2013
Interesant, pana la nenorocirea din Bucuresti, abia daca vedeai un maidanez in Sfantu. De vreo luna incoace, e plin orasul de caini vagabonzi... De unde au aparut, asa, din senin? Pe de alta parte, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.