ACTUALITATE 1 februarie 2019

ISU Covasna ar putea face în curând noi angajări

de Iulia Drăghici - Taraș | 1754 vizualizări

Schema de personal este ocupată în proporție de 88% în prezent

Noi locuri de muncă ar putea fi disponibile în cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, inclusiv la ISU Covasna, dacă memorandumul inițiat de IGSU va trece de guvernanți. Este vorba despre aproximativ 8.400 de posturi pe care vor fi angajați militari pe bază de contract.

„Noi, ca inspectorat, avem o încadrare de 88% la finalul anului, dar situația nu este atât de bună pe cât ne-am dori. De ce? Pentru că la felul cum a fost constituit statutul de organizare la momentul respectiv a fost ușor subdimensionat. Consecința este că astăzi nu reușim să ne încadrăm autospecialele de intervenție la nivelul optim, mai ales în zona Târgu Secuiesc, unde am mai făcut încă un punct de lucru la Brețcu și în zona Întorsurii. Adică astăzi avem tehnică de intervenție și nu avem cu ce să o încadrăm. (...) Apreciem aici demersul făcut de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pentru proiectul de înființare și încadrare a 5.000 de posturi de militari angajați pe bază de contract de muncă internațional. Sperăm că va fi implementat pentru că astfel va reuși să elimine din aceste probleme”, a spus locotenent – colonelul Adrian Simtea, care a punctat că și pentru zona Baraolt, unde va fi înființat noul punct de lucru, va fi necesară suplimentarea statului de funcții.

Nevoia înființării și deschiderii noilor posturi a fost confirmată și de reprezentantul IGSU, prezent la întâlnirea unde s-a prezentat bilanțul pe 2018 al ISU Covasna.

„Există promovat un memorandum la nivel național pentru suplimentarea numărului de posturi cu militari angajați pe bază de contract. Ce pot să vă spun este că cifra estimată este undeva la 8.400 de posturi. Suntem optimiști că tot la nivel politic va fi asumată promovarea acestui număr de posturi noi pentru a încadra unitățile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. E clar că este o politică de personal pe care ne-o dorim să o promovăm în viitor. Am început, în anul 2004 – 2005,  reorganizarea și profesionalizarea. Prin profesionalizare s-au făcut două mari categorii de personal: ofițeri și subofițeri. În decursul timpului s-a constatat și necesitatea introducerii unei noi categorii de personal, adică militarii angajați pe bază de contract, care sunt absolut necesari pentru desfășurarea activității”, a declarat șeful Direcției Planificare exerciții și management stări excepționale din cadrul IGSU, locotenent colonelul Claudiu - Florentin Zamfir.

În 2018, ISU Covasna a avut peste 3.300 de intervenții, adică, în medie, 9 evenimente pe zi. Dintre acestea, 174 au fost incendii, 225 alte situații de urgență, 74 de accidente rutiere cu descarcerare și peste 2900 de intervenții SMURD.

Vârsta medie a angajaților la ISU Covasna este de 38 de ani. În cazul ofițerilor, vârsta medie de încadrează la peste 37 de ani, maiștrii militari – 36 de ani, subofițeri – 38 de ani, iar personal civil – 44 de ani.

Sursă foto: ISU Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.