ACTUALITATE 4 martie 2013

Ioan Niculae a vândut obiectivele turistice de la Vâlcele

de Monica Vrânceanu | 107 vizualizări

Noii proprietari au în plan construirea de pensiuni

Terenurile şi ruinele fostei staţiuni de la Vâlcele au fost vândute de către omul de afaceri braşovean Ioan Niculae, preţul tranzacţiei fiind de aproximativ 70.000 de euro.

Informaţia a fost făcută publică de fostul primar de Vâlcele, în prezent prefect al judeţului Covasna, Dumitru Marinescu. Potrivit acestuia, Ioan Niculae a vândut terenurile şi ruinele clădirilor fostei staţiuni către nişte investitori braşoveni, care astfel s-au ales cu 1,6 hectare de teren în centrul localităţii.

Din datele deţinute de Marinescu, se pare că noii proprietari, un grup de firme braşovene, ar avea mai multe proiecte care prevăd deschiderea a cinci pensiuni în zona achiziţionată, după o reamenajare anterioară a acesteia. Chiar dacă acestea sunt deocamdată numai proiecte, Dumitru Marinescu spune că ceva-ceva tot s-a pus în mişcare încă de anul trecut, deoarece acoperişul Hotelului din Vâlcele a fost reabilitat anul trecut, semn că există planuri de utilizare a clădirii, cel mai probabil în scop turistic.

Obiectivele turistice de la Vâlcele au fost achiziţionate de Ioan Niculae în urmă cu aproape zece ani, alături de alte active SCTA Oltul din judeţ, printre care şi Hotelul Bodoc din Sfântu Gheorghe.

După achiziţie însă, omul de afaceri braşovean nu a investit nimic la Vâlcele (după cum nu a făcut-o nici la Şugaş Băi sau Malnaş, alte locaţii turistice cumpărate de el). Aşa s-a făcut că staţiunea s-a degradat constant, iar la scurtă vreme au început furturile, care au dus la prăbuşirea unora dintre constucţii, furându-se materialele acestora – lemn, cărămidă, fier etc.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.