Întorsura Buzăului, locul unde se nasc „formaţii pentru viitor”
16 trupe de la Palatele şi Cluburile Copiilor din ţară au luat parte în perioada 29 august – 2 septembrie a.c. la a VIII-a ediţie a unuia dintre cele mai mari festivaluri de muzică pop-rock live pentru tineri, „Împreună, formaţii pentru viitor”, organizat la Întorsura Buzăului.
Printre artiştii care au cântat live pe scena profesională amplasată în curtea Clubului Copiilor din oraş se numără şi toboşarul trupei Phoenix, întorsureanul Flavius Hosu, trupa bucureşteană Pierdevară, Vezuvius și White night de la Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe, 24 one de la Clubul Copiilor Costești Argeș, Secret Formula şi The Colors de la Clubul Copiilor Întorsura Buzăului. Premiera evenimentului a fost prezenţa renumitei trupe de rock „Fantazia” de la Palatul Copiilor din Arad.
„Cel mai mare câştig al ediţiei din acest an a festivalului este participarea trupei Fantazia de la Arad. Toată lumea a văzut valoarea lor. Pe noi ne-au lăsat mască mai demult şi îmi doream foarte mult să îi avem aici. Îmi aduc aminte de trupa Youvenis. Restul trupelor le ştim, vin în fiecare an, dar Fantazia a fost o premieră”, ne-a spus principalul organizator al evenimentului, Dan Tohănean, care a ţinut să sublinieze că toate ediţiile de până acum au fost frumoase în felul lor.
Atmosfera evenimentului a fost, ca de fiecare dată, marcată de energie, voie bună, tinereţe, lumini, culoare şi strălucire.
„A fost o organizare foarte bună. Ne-am simţit foarte bine. În fiecare zi au fost concerte şi am putut să facem schimb de impresii cu ceilalţi participanţi. Suntem pentru prima dată aici și ne-a plăcut foarte mult”, ne-a spus coordonatorul trupei Fantazia de la Palatul Copiilor din Arad, Paul Edeleni.
Şi solistul trupei arădene, Arthur Horeanu, a spus că experienţa întorsureană a fost una plăcută. „A fost o experienţă destul de plăcută, în faţa unui public numeros. Acesta este un festival mic, dar care a reuşit să aducă la un loc trupe care vor ajunge mari”, a spus rockerul în vârstă de 11 ani.
Beneficiile aduse tinerilor în urma participării la „Împreună, formaţii pentru viitor”
Un eveniment ca „Împreună, formaţii pentru viitor” aduce beneficii atât participanţilor, dar şi spectatorilor, spune coordonatorul formaţiei Fantazia. „Aici tinerii au un loc de desfăşurare, unde pot să progreseze pentru că pe o scenă este altfel decât într-o sală de repetiţii. Pe tineri acest eveniment poate să îi facă să îşi dezvolte cultura, ascultând o muzică bună”, a punctat Paul Edeleni.
„Cel mai mare beneficiu pe care îl aduce acest festival este că tineri artişti din toată ţara se întâlnesc aici, socializează, se împrietenesc, iar aceste lucruri contează foarte mult în timp. Chiar dacă acum nu se văd neapărat efectele, peste ani ele vor exista, cu siguranţă. Sunt formaţii compuse din membri care s-au întâlnit aici cu opt ani în urmă: unul e din Satu Mare, altul din Vatra Dornei şi aşa mai departe. La alte festivaluri cânţi două piese şi pleci acasă. Aici tinerii au ocazia să stea cinci zile împreună şi au timp să se cunoască”, a completat şi Dan Tohănean.
Joi a fost ultima zi de concerte. Potrivit organizatorilor, vineri s-a anulat programul la scenă, iar principalul motiv a fost ziua de doliu naţional pentru victimele cutremurului din Italia.
Festivalul „Împreună, formaţii pentru viitor” organizat de Clubul Copiilor Întorsura Buzăului, în parteneriat cu Palatul Copiilor din Sfântu Gheorghe şi Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, câştigă tot mai mult renume la nivel local, dar şi naţional, atât datorită participanţilor de top, cât şi a faptului că aceştia dovedesc de fiecare dată valoarea pe care o are muzica interpretată live.
„De când a venit Dan cu ideea de a face acest festival am fost plăcut impresionată şi m-am gândit că e un lucru mare ca în ziua de azi să poţi face un festival de această talie cu muzică live şi cu tineri care sunt pregătiţi să cânte muzică live. E foarte simplu în ziua de azi să cânţi cu negative, dar e mare lucru şi mari satisfacţii trebuie să ai când organizezi un astfel de festival. Toată admiraţia pentru iniţiativa lui Dan Tohănean de a organiza acest eveniment”, ne-a spus şi Rodica Boieru, profesor coregraf la Clubul Copiilor din Întorsura Buzăului, participant la eveniment.
„Împreună, formaţii pentru viitor” este un eveniment care te încarcă nu numai cu energie, ci şi cu bucurie, mai ales la gândul că acest mic orăşel de munte din judeţul Covasna, Întorsura Buzăului, devine locul unde se nasc formaţii pentru viitorul muzicii de calitate din România.
Sursă foto: Facebook, Clubul Copiilor Întorsura Buzăului