ACTUALITATE 15 aprilie 2009

Interzis la termoizolarea Individuală

de Covasna Media | 459 vizualizări
Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat în ultima şedinţă o hotărâre prin care cetăţenilor din municipiu li se interzice reabili tarea termică a locuinţelor în mod individual, singura acţiune de acest gen admisă fiind cea în care termoizolarea se efectuează pe întreaga faţadă a blocului.

Adoptarea de către CL a unei hotărâri în acest sens a fost justificată de către primarul Antal Arpad prin efectele negative pe care termoizolările individuale din ultimii ani le-au avut asupra imaginii de ansamblu a blocurilor. Potrivit primarului, blocurile din oraş au ajuns să arate ca fiind „peticite“ în urma termoizolărilor individuale, deoarece deşi s-a încercat apropierea cât mai reuşită de nuanţa iniţială a tencuielilor, aceasta nu a reuşit să fie aceeaşi la

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat în ultima şedinţă o hotărâre prin care cetăţenilor din municipiu li se interzice reabili tarea termică a locuinţelor în mod individual, singura acţiune de acest gen admisă fiind cea în care termoizolarea se efectuează pe întreaga faţadă a blocului.

Adoptarea de către CL a unei hotărâri în acest sens a fost justificată de către primarul Antal Arpad prin efectele negative pe care termoizolările individuale din ultimii ani le-au avut asupra imaginii de ansamblu a blocurilor. Potrivit primarului, blocurile din oraş au ajuns să arate ca fiind „peticite“ în urma termoizolărilor individuale, deoarece deşi s-a încercat apropierea cât mai reuşită de nuanţa iniţială a tencuielilor, aceasta nu a reuşit să fie aceeaşi la fiecare apartament termoizolat din acelaşi bloc. Antal Arpad consideră, totodată, că aceste acţiuni compromit participarea în Programul Naţional de reabilitare a locuinţelor, prin care Guvernul finanţează cu 50% reabilitarea termică, restul costurilor fiind completate atât de către autorităţile locale cât şi de beneficiarii direcţi, proprietarii. Antal Arpad îşi doreşte în acelaşi timp includerea a cât mai multor blocuri în Programul naţional al reabilitării locuinţelor, susţinând că, pe lângă beneficiile de ordin financiar pe care le oferă acesta proprietarilor, calitatea lucrărilor este net superioară celor executate individual. Amenzile aplicate celor care ar urma să nu respecte prevederile CL în privinţa termoizolărilor sunt cuprinse între 1.000 şi 1.500 de lei.

Potrivit lui Antal Arpad, în 2009, la Sfântu Gheorghe vor intra în Programul de reabilitare 800 de apartamente de pe străzile Daliei, Gării, Csasar Balint şi Viitorului. În 2008, Sfântu Gheorghe a beneficiat de reabilitarea termică a 18 blocuri din zona Gării, ce au însumat 410 apartamete, iar proprietarii acestora spun că, pe lângă aspectul exterior plăcut al blocurilor reabilitate, valoarea locuinţelor de aici a crescut, în vreme ce facturile aferente cheltuielilor de întreţinere au scăzut cu 20%.

Monica Rizea

Teme articol: izolatii
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.