ACTUALITATE 23 august 2021

Intervenție de salvare într-o zonă greu accesibilă, aproape de Peștera Sulfuroasă

de Iulia Drăghici - Taraș | 1599 vizualizări

Salvamontiștii și paramedicii SMURD covăsneni au intervenit vineri la un accident petrecut în apropierea Peșterii Sulfuroase de la Balvanyos. O femeie care și-a fracturat un picior a avut nevoie de ajutorul acestora. 

În data de 20.08.2021 Serviciul Public Salvamont Județean Covasna a fost solicitat să intervină la un accident petrecut în apropierea Peșterii Sulfuroase de la Balvanyos. O persoană de sex feminin, în timp ce cobora de la peșteră către hotel, s-a accidentat la membrul stâng inferior. Salvamontiștii covăsneni au asigurat transportul victimei cu targa UT 2000 până la parcarea hotelului, unde a fost predată echipajului de urgență de la SMURD.

Mulțumim echipajelor de la ISU/SMURD Tg. Secuiesc pentru disponibilitate și cooperare”, scrie pe pagina de Facebook Salvamont Covasna. 

Pompierii covăsneni au descris intervenția ca fiind dificilă din cauză că zona este greu accesibilă, dar și pentru că a fost nevoie ca victima să fie transportată cu targa la ambulanță din cauza fracturii la picior. 

Pompierii din cadrul Secției de Pompieri Târgu Secuiesc, împreună cu Salvamont Covasna, au intervenit pentru salvarea unei persoane de sex feminin, dintr-o zonă greu accesibilă în apropierea Peșterii Sulfuroase.

Aceasta a fost transportată cu targa-lopată până la ambulanță, deoarece se afla în imposibilitate de a coborî singură, prezentând o fractură la membrul inferior.

Victima a fost asistată de către echipajul SMURD şi ulterior transportată la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate”, se arată într-o informare trimisă vineri de ISU Covasna. 

Salvamontiștii au transmis, printr-o serie de postări tot pe pagina de Facebook, și că în ultimii ani se înregistrează o creștere îngrijorător de mare de a numărului de accidente pe munte. 

Ca măsuri recomandate celor care sunt martori la astfel de accidente se numără: nu intrați în panică și protejați victima prin marcarea locului accidentului, dacă acesta se află pe un traseu pe care se coboară în viteză cu schiurile, bicicleta sau vehicule offroad, prin amplasarea unui marcaj vizual în formă de „X”, amplasat în amonte, la distanță suficientă cât să poată avertiza coborâtorii despre accident. 

Totodată, cel mai important este să anunțați echipa Salvamont prin apel telefonic SNAU 112 sau Dispeceratul Național SALVAMONT – VODAFONE (0SALVAMONT – 0725826668). 

Sursa foto: Facebook/ Salvamont Covasna și ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.