ACTUALITATE 12 august 2009

Întârzieri de cinci luni la „Drumul apelor minerale”

de Covasna Media | 617 vizualizări
Proiectul „Drumul Apelor Minerale” care ar fi trebuit să înceapă primăvara acesta suferă o întârziere de cinci luni, din cauza unor neînţelegeri în efectuarea tranzacţiilor între firmele din consorţiul de întreprinzători.

Începerea proiectului fusese anunţată încă din martie – aprilie, când se vorbea deja de primul târnăcop, însă lucrările au întârziat să înceapă din cauza, spun autorităţile judeţene, a unor neconcordanţe între cele două firme din consorţiu. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, Ministerul încheiase contractul cu un consorţiu din care fac parte o firmă din Timişoara şi alta din Budapesta, cea

Proiectul „Drumul Apelor Minerale” care ar fi trebuit să înceapă primăvara acesta suferă o întârziere de cinci luni, din cauza unor neînţelegeri în efectuarea tranzacţiilor între firmele din consorţiul de întreprinzători.

Începerea proiectului fusese anunţată încă din martie – aprilie, când se vorbea deja de primul târnăcop, însă lucrările au întârziat să înceapă din cauza, spun autorităţile judeţene, a unor neconcordanţe între cele două firme din consorţiu.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, Ministerul încheiase contractul cu un consorţiu din care fac parte o firmă din Timişoara şi alta din Budapesta, cea din Timişoara fiind lider de proiect, dar din cauza unor întârzieri în efectuarea tranzacţiilor financiare de la o firmă la alta nu au început încă lucrările.

„Acum două săptămâni cele două firme s-au înţeles cu tranzacţia, săptămâna viitoare are loc o întâlnire cu firma care trebuie să se apuce de lucru, terenul este pregătit, din vina altora proiectul a întârziat cinci luni”, a spus Tamas.

Potrivit liderului CJ, Covasna are tot interesul ca acest proiect să înceapă cât mai repede, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de 18 luni. Mai mult, autorităţile judeţene au investit până acum în jur de 1,5 milioane de lei pentru acest proiect.

Proiectul „Drumul apelor minerale” prin care se doreşte reabilitarea vechilor staţiuni turistice aflate în paragină începe în Covasna în localitatea Mărtănuş. Acesta presupune execuţia unor clădiri pentru băi, a unor pavilioane de odihnă şi a unor pavilioane cu apă minerală, reamenajarea izvoarelor, amenajarea alimentărilor cu apă, execuţia unor staţii de epurare, realizarea iluminatului exterior şi a unor dotări urbane.

În Covasna, „Drumul apelor minerale“ trece prin Baraolt, Belin, Bodoc, Breţcu, Malnaş, Vâlcele, Sfântu-Gheorghe şi Bixad, valoare totală ofertată fiind de 5.461.295 de euro.

Judeţul este cunoscut pentru numeroasele izvoare minerale care îl străbat, dar din păcate foarte multe nu sunt exploatate la adevăratul lor potenţial.

Una dintre cele mai cunoscute staţiuni pentru potenţialul său balnear este Vâlcele, unde există un izvor de apă minerală cu cel mai mare conţinut de magneziu din Europa, la Şugaş-Băi găsim izvorul Elisabeta, folosit de sute de ani ca remediu împotriva bolilor hepatice şi a gastritelor, iar la Balvanyos, în nordul judeţului, apele minerale tratează conjunctivitele.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.