ACTUALITATE 28 august 2016

Întâlnire cu primarii, viceprimarii și consilierii români din localitățile județului Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 729 vizualizări

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș (FCRCHM) organizează în 9 septembrie de la ora 16 o întâlnire cu primarii, viceprimarii și consilierii români, din localitățile județului Covasna. Evenimentul va avea loc la Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe.

„Întâlnirea își propune să identifice oportunitățile și soluțiile menite să păstreze și să promoveze valorile culturale românești și să realizeze un schimb de bune practici privind îmbunătățirea funcționării principalelor instituții identitare: biserica, școala, așezămintele culturale și a colaborării dintre acestea”, arată un comunicat de presă.

Dr. Ioan Lăcătuşu, membru în conducerea FCRCHM, precizează: „Această întrunire trebuia să aibă loc în iulie. (...) Încercăm să avem o discuţie pe probleme care ţin de aspectele păstrării şi afirmării identităţii româneşti, a valorilor, a istoriei. Acolo nu vor fi primari PSD-işti, ALDE, PNL, ci vom fi primari şi consilieri români. Din acest punct de vedere ne-am propus să discutăm starea instituţiilor identitare fundamentale, biserică, şcoală, cămin cultural şi aspecte care vizează activitatea asociaţiilor culturale, a proiectelor pe fonduri europene care vizează aceste lucruri, manifestări, stadiul de elaborare a lucrărilor de istorie locală, a monografiilor şi activitatea asociaţiilor comunitare. Vrem ca la început de mandat, atât a primarilor, cât şi a consilierilor judeţeni şi locali să ne cunoaştem, să colaborăm, să eliminăm nişte lucruri care nu au mers bine în legislatura trecută, în aşa fel încât să putem realiza acel deziderat propus de Forumul Civic. Dacă vrem să existăm, trebuie să ne auto-organizăm, trebuie să vedem care sunt problemele pe care le putem realiza cu forţele noastre. (...) Sperăm ca această întâlnire să fie de bun augur”.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei și a Instituției Prefectului Județului Covasna.

„O întâlnire similară va avea loc, în cursul lunii octombrie a.c., și cu primarii, viceprimarii și consilierii  români din județul Harghita”, arată comunicatul de presă.

 

Teme articol: primari Romania FCRCHM
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.