ACTUALITATE 21 mai 2013

Inspectoratul Școlar vrea deschiderea unui centru de excelență pentru copiii supradotați

de Székely Emőke | 54 vizualizări

Un proiect al Inspectoratului Școlar al Județului Covasna se află pentru a treia oară pe masa Ministerului Educației pentru aprobare, însă deocamdată inițiatorii nu au primit undă verde de la București. Este vorba de un Centru de Excelență pentru copiii foarte talentați, cu capacități excepționale în diferite domenii, iar ideea înființării a pornit de la faptul că în ultimii ani Covasna a dat un număr impresionant de olimpici, anul trecut clasându-se pe locul 4 pe țară în acest domeniu.

Inspectorul șef din cadrul IȘJ Covasna, Keresztély Irma, spune că potrivit planului s-ar înființa grupe a 10-12 elevi pe diferite domenii, iar elevii ar fi aleși de specialiști încă din clasa a V-a, indiferent dacă sunt sau nu olimpici. „Nu am solicitat suplimentare de posturi, de acești copii s-ar ocupa acele cadre didactice care au rezultate foarte bune, și ar fi plătiți cu ora. Ne-am gândit ca acest centru să funcționeze la Palatul Copiilor, iar elevii supradotați să desfășoare diferite activități în laboratoarele unor școli din oraș” – a declarat Keresztély Irma.

Șefa IȘJ a precizat că acest proiect, care așteaptă avizul Ministerului Educației, este susținut de Consiliul Județean Covasna, iar planul pe termen lung ar fi ca acesta să fie extins în tot județul. Keresztély spune că în cazul în care va primi avizul Ministerului, centrul de excelență ar putea deveni funcțional în 3 luni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.