ACTUALITATE 22 octombrie 2013

Inspectoratul Şcolar cere o monitorizare mai strictă a elevilor

de Székely Emőke | 68 vizualizări

Inspectoratul Școlar al Județului Covasna le cere directorilor unităților de învățământ să monitorizeze mai atent elevii. Scopul este acela de a scădea numărul absențelor.

„Am întocmit un plan de măsuri pentru a scădea numărul absențelor de la ore. Astfel fiecare diriginte va trebui să aibă numerele de telefon ale părinților, iar dacă elevul nu este prezent la cursuri în primele două ore, trebuie să anunțe părinții, să vadă dacă este vorba de problemă medicală, probleme de familie sau chiul. Dacă elevul a chiulit, va avea loc o discuție între elev, profesor și părinte prin care i se explică elevului de ce nu e bine să chiulească” – a declarat inspectorul șef din cadrul IȘJ Covasna, Keresztély Irma.

O altă măsură vizează profesorii de serviciu, care vor trebui să fie printre elevi în pauze, nu în cancelarie. De asemenea, va fi întărită și paza la școli, iar elevii vor putea ieși doar cu o adeverință în care scrie clar că au voie să plece.

„Prin întărirea serviciului de pază le răspund și părinților și bunicilor care au trimis sesizări la Inspectorat cu privire la faptul că la unele școli se intră pe o singură poartă, iar unii trebuie să ocolească. Dacă trebuie să ocolească, asta e. E important ca paza la școli să fie bine pusă la punct” – spune Keresztély.

Aceasta este de părere că introducerea uniformelor poate fi o metodă de conștientizare a elevilor că responsabilitatea lor este aceea de a merge la școală. „Îmi face plăcere să văd elevii în uniforme și cred că ar fi bine dacă fiecare școală și-ar crea propria uniformă. Poate că astfel elevii ar avea o altă conduită, impusă chiar de ținută” – a concluzionat Keresztély.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.