ACTUALITATE 7 ianuarie 2016

Înscrierile la Winter Rally Covasna s-ar putea prelungi până vineri, 15 ianuarie

de Iulia Drăghici - Taraș | 215 vizualizări

Winter RallyÎnscrierile la a IX-a ediţie a raliului pe zăpadă Winter Rally Covasna, organizat de Clubul Sportiv Auto Crono în perioada 16-17 ianuarie, se încheie oficial marţi, 12 ianuarie. Organizatorii precizează însă că în prezent sunt înscrişi doar 15 concurenţi, motiv pentru care perioada de înscrieri s-ar putea prelungi până vineri, 15 ianuarie.

Raliul pe zăpadă se desfăşoară în jurul localităţii Comandău şi este organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

„Chiar dacă evenimentul nu este înscris în campionatul naţional, în concurs există probe speciale peste cele de nivel naţional. Mai mult decât atât, avem concurenţi participanţi şi din alte ţări, de exemplu din Ungaria, Bulgaria şi poate din nou Italia”, ne-a declarat Simon Árpád, preşedintele Clubului Auto Crono.

Parcul de Service situat în Comandău va fi deschis nu doar participanţilor, ci şi spectatorilor, care vor avea ocazia să vadă maşinile de concurs care vin sau pleacă pe traseu.

Winter Rally şi Rally Sprint

Comparativ cu ediţiile din anii trecuţi, în acest an organizatorii au prelungit traseele cu probe speciale.

„Competiţia este împărţită în două: sunt concurenţi care vor să participe la eveniment două zile, dar şi concurenţi care participă doar o zi. Atunci am dat denumiri separate: Rally Sprint pentru cei care participă o zi şi Winter Rally pentru cei care concurează timp de două zile”, a declarat Simon Árpád.

Competiţia de Rally Sprint se desfăşoară pe o distanţă de 159 de km şi are 10 probe speciale pe o distanţă de 75,2 km.

Participanţii la Winter Rally vor parcurge o distanţă totală de 243 de km, care conţin 6 probe speciale pe distanţa de 128,8 km.

Organizatorii precizează de asemenea că Rally Sprint va avea mai multe etape, desfăşurate tot în judeţul Covasna.

Regulament de înscrieri

Cererile pentru înscriere se trimit până pe 12 ianuarie la ora 20, cu posibilitate de prelungire a termenului până vineri, 15 ianuarie, pe adresele: autocrono@gmail.com sau office@autocrono.ro. Formulare de înscriere se găsesc pe site-ul www.autocrono.ro. Alături de formular, participanţii trebuie să trimită o fotografie de tip 4x4 cm a echipajului şi o fotografie cu maşina înscrisă în competiţie.

Numărul total de participanţi admişi este limitat la 50. Primii acceptaţi pe liste sunt piloţii cu licenţe FRAS, urmând piloţii străini din Uniunea Europeană şi alte ţări, iar la final piloţii fără licenţă, dar cu recomandare de la un club sportiv.

În ceea ce priveşte taxele, costul participării la proba „Winter Rally” este de 300 de euro, iar la „Rally Sprint” – 150 de euro.

Câştigătorii ediţiei anterioare

Ediţia din 2015 a competiţiei de raliu pe zăpadă din Covasna a fost câştigată de echipa italiano – română formată din Simone Tempestini şi Dorin Pulpea.

Raliul pe zăpadă este organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Covasna, Primăriei oraşului Covasna, Primăriei comunei Comandău, Direcţiei Silvice Sfântu Gheorghe şi a Ocolului Silvic Comandău.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.