ACTUALITATE 18 septembrie 2016

Înscrieri la atelierele Clubului Copiilor din Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 436 vizualizări

Clubul Copiilor din Întorsura Buzăului desfăşoară în această perioadă înscrieri pentru 9 ateliere extracuriculare, adresate copiilor cu vârste între 3 şi 19 ani din zona Buzaielor. Acestea sunt: muzică instrumentală şi vocală, dans popular şi modern, orientare turistică, turism, schi, tenis de masă, informatică, educaţie rutieră şi quilling.

Potrivit coordonatorului Clubului Copiilor din Întorsura Buzăului, Alin Neşa, participarea la activităţile acestei instituţii oferă ocazia copiilor să înveţe lucruri noi, să iasă din rutină, să plece de lângă calculator şi să îşi petreacă timpul liber cât mai eficient. „Sunt multe activităţi, pe gustul fiecărui copil. Sunt puţini cei care renunţă la ateliere după ce s-au înscris. Aici învaţă lucruri noi pe care nu au ocazia să le înveţe în şcoală. Avantajul major este că toate atelierele sunt gratuite”, ne-a spus Alin Neşa.

Chiar dacă activităţile încep în 26 septembrie, înscrierile vor continua şi după această dată. Programul de înscrieri se derulează de luni până vineri, între orele 12 şi 16, la Clubul Copiilor, situat pe strada Gheorghe Doja, lângă Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”.

„Noi continuăm înscrierile şi după data de 26, pentru cei care au aflat mai târziu sau care nu au putut. Acum este perioada în care orarele nu sunt definitivate şi nici copiii nu ştiu exact în ce zi pot să participe la ateliere. Sunt mulţi care fac naveta din localităţile învecinate şi depind de mijlocul de transport. Orarul pentru fiecare atelier se face în funcţie de programul copiilor”, a mai precizat Alin Neşa.

Circa 600 de copii din zona Buzaielor au fost înscrişi anul trecut la atelierele Clubului Copiilor din Întorsura Buzăului.

„Grupele sunt mixte, din clase diferite, cu nivele diferite de vârstă. Noi nu lucrăm pe metodele de la şcoală, unde toţi învaţă acelaşi lucru. Aici fiecare învaţă individual, la nivelul lui”, a spus Alin Neşa, care a mai adăugat că singura împărţire între copii se face în funcţie de perioada de timp în care au frecventat cursurile, respectiv: începător, avansat şi performant.

Clubul Copiilor din Întorsura Buzăului este recunoscut la nivel regional şi naţional pentru evenimentele de marcă pe care le organizează. Printre acestea se numără Concursul Național Interdisciplinar „Pui de Brad”, care anul acesta a ajuns la ediţia cu numărul 32, sau unicul Festival Naţional de muzică pop–rock live dedicat trupelor de la Palatele şi Cluburile Copiilor din România, „Împreună, formaţii pentru viitor”, care luna trecută a împlinit 8 ediţii.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.