ACTUALITATE 25 ianuarie 2016

innoHUB, viitorul care constă în colaborare, nu individualism

de Iulia Drăghici - Taraș | 1090 vizualizări

„Acesta nu este doar un loc de muncă obişnuit, nu este doar un spaţiu de co-working, este puţin mai mult. Vrem să fim o comunitate”

În 2 septembrie 2015, în incinta Incubatorului de Afaceri din Sfântu Gheorghe, s-a inaugurat innoHUB. Spațiul amenajat modern pune la dispoziția persoanelor interesate un birou cu calculator și internet, dar mai mult decât atât, o comunitate de oameni tineri, dornici de inovaţie, creativitate şi colaborare.

Coordonatorul innoHUB, Mátyus Enikő, ne-a spus din capul locului că „viitorul înseamnă colaborare, nu individualism”, aceasta fiind şi o regulă de căpătâi după care se ghidează activitatea din cadrul spaţiului de birouri. „Nu oferim numai un spaţiu de lucru, ci şi o comunitate de oameni, o reţea în care tinerii şi ideile lor se pot integra”, a mai precizat aceasta.

Valori, scop şi condiţii de aderare la innoHUB

„Ne adresăm tinerilor care vor să afle mai multe şi care vor o dezvoltare profesională sau personală. Aici vrem să diseminăm împreună informaţii relevante despre regiunea centru, să cunoaştem zona unde trăim. Vrem să pornim nişte provocări, care să devină chiar vocaţii profesionale pentru persoanele care vin aici”, ne-a dezvăluit Mátyus Enikő.

Stilul de viaţă sănătos, creativitatea, colaborarea şi ecologia sunt câteva dintre cele mai importante valori pe care membrii innoHUB le împărtăşesc.

„Scopul nostru aici nu este să generăm firme din fiecare idee, dar ne dorim ca fiecare idee bună să devină realitate. Încercăm în fiecare zi să învăţăm lucruri noi. Credem în învăţare şi vrem să realizăm conexiunea între educaţie şi realităţile sociale şi economice ale prezentului. Încercăm mereu să găsim punctele comune. Nu ne dorim doar să vină oamenii şi să ocupe loc la o masă, ci să lucrăm împreună, să creăm o echipă, a punctat coordonatorul innoHUB.

Potrivit reprezentanţilor, la ora actuală innoHUB are 5 membri cu prezenţă zilnică, dar şi persoane care vin o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni.

innoHUB ianuarie 2016 (2)În ceea ce privește condiţiile de aderare, Mátyus Enikő ne-a spus: „Nu avem condiţii foarte stricte pentru persoanele care vor să devină membri, doar să fie deschise la colaborare, să fie pozitive şi comunicative. Trebuie să avem o viziune comună. Ne dorim mult să avem aici o atmosferă unde putem să realizăm lucruri interesante. Acesta nu este doar un loc de muncă obişnuit, nu este doar un spaţiu de co-working, este puţin mai mult. Vrem să fim o comunitate”.

În schimbul unui tarif de 150 de lei pe lună, membrii innoHUB beneficiază de un punct de lucru, tehnică de calcul, internet, cafea, ceai, spaţiu de depozitare, informaţii programe de mentorat. „Avem specialişti care sunt partenerii noştri şi care îi sprijină pe tinerii cu idei foarte bune”, mai spune Mátyus Enikő.

„Eu am terminat facultatea de Inginerie şi Protecţia Mediului la Braşov. Acum lucrez la nişte proiecte şi la nişte planuri de afaceri din domeniul energiei verzi. Cel mai important este că lucrez în domeniul în care mi-am terminat studiile”, ne-a spus un membru innoHUB.

Un alt membru a completat: „Eu sunt jurist de meserie, dar mai lucrez şi altceva. La innoHUB am cunoscut oameni noi, cu idei interesante. Când am ajuns aici, mi-am dat seama că mai am foarte multe de învăţat, iar acest lucru mă motivează. Este interesant. De obicei, oamenii care intră aici zâmbesc întotdeauna sau pleacă cu zâmbetul pe buze”.

Balneoturismul sau turismul de sănătate, modul de viaţă sănătos, industriile creative, energia verde şi IT-ul sunt domeniile în care membrii innoHUB îşi desfăşoară activităţile. „Noi încercăm să aducem noutatea şi inovaţia în aceste domenii tradiţionale unde există un potenţial natural foarte mare, dar care nu sunt valorificate în mod sustenabil”, a mai spus Mátyus Enikő.

De ce să vină tinerii la innoHUB? Coordonatorul ne-a răspuns: „Aici tinerii pot să găsească oportunităţi şi să îşi construiască propriul viitor. Nu primesc un cadru foarte comod şi un salariu atractiv din prima, ci primesc şansa de a se dezvolta şi de a se autodetermina. Cred că aşa o să avem nişte tineri care sunt mulţumiţi de viaţa lor şi asta este cel mai important. Succesul înseamnă să faci ceea ce îţi place”.

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.