ACTUALITATE 6 noiembrie 2013

Înmormântarea sistemului de educație nu va mai avea loc

de Székely Emőke | 46 vizualizări

Ministerul a început să achite din datoriile pentru naveta elevilor

Elevii din Sfântu Gheorghe au renunțat la acțiunea de protest anunțată pentru joi, pentru că Ministerul Educației a început să achite din datoriile pentru navetă.

Elevii intenționau să organizeze o amplă acțiune de protest, în care doreau să înmormânteze sistemul educațional, cu coșciug, bocete, pomană și tot ce se cuvine. Acțiunea trebuia să aibă loc inițial săptămâna trecută, apoi a fost amânată pentru joi, însă organizatorii au decis să renunțe pentru că se pare că încep să vină banii de la București.

Astfel, documentațiile aferente lunilor septembrie și octombrie trebuiau depuse la secretariatele școlilor ieri, iar inspectorul șef din cadrul Inspectoratului Școlar al Județului Covasna, Keresztély Irma, spune că banii ar putea ajunge la elevi în această lună.

Cât despre datoria pe anul trecut, aceasta a scăzut de la peste două milioane de lei la 1,6 milioane, însă deocamdată nu se știe când vor fi decontați și acești bani.

De anul acesta Ministerul Educației a introdus bareme pentru decontarea transportului elevilor, iar dacă abonamentul de transport costă mai mult, diferența este suportată de elevi. Măsura a fost luată pentru că în anii trecuți au apărut situații de monopol, iar transportatorii au umflat prețurile după bunul plac.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.