ACTUALITATE 29 iulie 2009

Infractori transportaţi cu trenul

de Covasna Media | 766 vizualizări
Persoanele care au man date de aducere sunt transportate de poliţişti cu trenul pentru a face economii

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Covasna (IJP) recurge la unele metode de criză ca urmare a greutăţilor financiare din această perioadă şi atunci când este cazul transportă cu trenul persoanele pentru care au mandate de aducere, pentru a face economie la carburanţi. Şeful IJP Covasna, comisarul şef Corneliu Câmpeanu, spune că activitatea poliţiştilor se desfăşoară normal, dar sunt luate unele măsuri de economisire, cum ar fi transportarea

Persoanele care au man date de aducere sunt transportate de poliţişti cu trenul pentru a face economii

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Covasna (IJP) recurge la unele metode de criză ca urmare a greutăţilor financiare din această perioadă şi atunci când este cazul transportă cu trenul persoanele pentru care au mandate de aducere, pentru a face economie la carburanţi.

Şeful IJP Covasna, comisarul şef Corneliu Câmpeanu, spune că activitatea poliţiştilor se desfăşoară normal, dar sunt luate unele măsuri de economisire, cum ar fi transportarea infractorilor cu trenul - în baza unei înţelegeri cu „naşul“ care acordă un compartiment mai retras, deplasările pe bani proprii, care ar urma să fie decontate când vor fi bani şi aşa mai departe. „Ne descurcăm cum putem, mai pleacă pe banii lor (poliţiştii, n.r.) şi când putem decontăm, mergem cu trenul, când e de dus cu mandate de aducere aducem infractori cu trenul, cu ce putem”, a spus Corneliu Câmpeanu. Şeful IJP îşi aminteşte că, în trecut, infractorii erau duşi dintr-un loc în altul chiar cu „ia-mă, nene!“ dacă altă soluţie nu exista.

Lucrările la noul sediu, sistate

Tot din lipsa banilor au fost sistate şi lucrările la noul sediu al IJP Covasna, care se construieşte în municipiul Sfântu-Gheorghe. Noua clădire ar urma să găzduiască şi actualul sediu al PoliţieiMunicipiului Sf.Gheorghe, care a fost retrocedat şi pentru care din acest an trebuie să se plătească o chirie de 5.000 de euro lunar. „Am sistat lucrările din lipsă de fonduri, am achitat datoriile la constructor şi furnizor, aşteptăm rectificarea bugetară“, a spus comisarul şef.

Anul acesta s-ar mai putea lucra de 2 milioane de lei la sediul IJP, care este finalizat în proporţie de 20 – 25%.

Din cauza crizei, conducerea IJP anunţa recent că întâmpină greutăţi în anchetarea unei crime

petrecută la sfârşitul anului trecut, din cauză că Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna nu dispune de fonduri pentru a achita o expertiză ADN în valoare de peste 8.000 de lei.

Ana Sidon

Teme articol: criza sistare IJP constructie
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Ion Ciobanu, 29 iulie 2009
Este o măsură bună, alte IPJ-uri ar trebui să ia exemplu. E bine şi pentru călători, chiar dacă la prima vedere pare neplăcut. Simpla prezenţă a poliţistului este benefică. Estompează citeste integral
Ariel, 29 iulie 2009
Exista o solutie de criza: potentialii infractorii sa fie rugati sa nu comita infractiuni pana la redresarea situatiei economice a tarii.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.