ACTUALITATE 12 februarie 2019

Infracțiunile în domeniul silvic constatate de polițiști, în scădere cu 12% în 2018

de Iulia Drăghici - Taraș | 401 vizualizări

Anul trecut s-au aplicat sancțiuni de aproape un milion de lei

Combaterea delictelor silvice a fost o prioritate pentru polițiștii covăsneni anul trecut, potrivit bilanțului IPJ Covasna, care arată că s-au desfășurat peste 1.100 de acțiuni pe această linie. Cu toate că s-au constatat peste 630 de abateri de natură contravențională, în 2018 numărul infracțiunilor în acest domeniu înregistrează o scădere de 12%, conform statisticii oamenilor legii.

În 2018 au fost organizate și desfășurate peste 1.100 de acțiuni, în urma cărora au fost constatate 634 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate sancțiuni în valoare de aproape un milion de lei.

În 2018 au fost confiscați peste 1.200 mc de material lemnos provenit sau având legătură cu săvârșirea unor fapte ilicite. Tot în urma acțiunilor desfășurate, poliţiştii covăsneni s-au sesizat cu privire la comiterea a 254 de infracţiuni în domeniul silvic”, arată bilanțul IPJ Covasna, care punctează și că „numărul infracțiunilor în acest domeniu a înregistrat o scădere cu 12%”.

Unul dintre cele mai răsunătoare cazuri pe domeniul silvic ale anului trecut s-a petrecut la începutul lunii decembrie. Atunci, polițiștii au găsit, în urma unui control la sediul din Reci al companiei Holzindustrie Schweighofer, peste 513 metri cubi de material lemnos, bușteni gater de esență rășinoase, fără proveniență legală. Valoarea estimativă a cantității de lemn găsită fără acte s-a ridicat la peste 171.000 de lei. Oamenii legii au dispus atunci confiscarea valorică a cantității de lemn și au și amendat cu 10.000 de lei firma austriacă. Pe de altă parte, Schweighofer afirma că situația este creată de lacune legislative, ce pun compania „situație absurdă”, în condițiile în care „procesatorul măsoară materialele lemnoase recepționate cu mijloace mai precise decât ale furnizorului”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.