ACTUALITATE 20 februarie 2017

Infracțiuni silvice constatate la sfârșit de săptămână

de Covasna Media | 886 vizualizări

La data de 17 februarie 2017, polițiștii din Breţcu aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, s-au sesizat din oficiu despre faptul că în urmă cu o zi, un bărbat de 34 de ani a tăiat ilegal și a sustras un arbore din pădurea de pe raza comunei. Lemnul a fost confiscat, iar în cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere ilegală și furt de arbori.

La data de 18 februarie 2017, polițiștii din Belin au depistat în flagrant trei bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 51 de ani, toți din comuna Măieruș, jud. Brașov, care transportau material lemnos cu un atelaj cu tracțiune animală, fără a avea documente legale de proveniență sau transport. Din verificări s-a stabilit că cei trei au tăiat ilegal și sustras 24 de arbori nemarcați din pădurea comunei. Cei 1,5 metri cubi de material lemnos au fost confiscați și a fost întocmit dosar penal pentru tăiere ilegală și furt de arbori.

La Dobârlău polițiștii au identificat, pe raza de competență, doi bărbați de 44 și 58 de ani, care transportau lemn cu două atelaje hipo, fără a avea documente. Din verificări s-a stabilit că aceștia au sustras materialul lemnos din fondul forestier. Cei doi sunt cercetați acum pentru furt de material lemnos, iar cele două atelaje cu tracțiune animală au fost confiscate odată cu materialul lemnos.

Polițiștii din Brăduț au identificat trei bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 28 de ani, toți localnici, care au scos din rădăcini și au sustras 28 de arbori nemarcați, din pădurea de pe raza comunei. Aceștia au fost depistați de polițiști în timp ce transportau lemnul la domiciliu.

Cei trei sunt cercetați acum pentru scoatere din rădăcini fără drept și furt de arbori.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.