ACTUALITATE 11 ianuarie 2017

INFOTRAFIC: În județul Covasna nu sunt drumuri blocate din cauza ninsorii

de Iulia Drăghici - Taraș | 1985 vizualizări

Circulația se desfășoară în condiții de iarnă și în județul Covasna, la fel ca în toată țara, însă potrivit polițiștilor, aici nici astăzi nu sunt semnalate drumuri blocate sau cu circulaţia îngreunată din cauza unor evenimente rutiere sau a condiţiilor meteo nefavorabile.

Conduită preventivă

Pentru a evita totuși neplăceri în trafic, IPJ Covasna recomandă șoferilor și celorlați participanți la trafic să aibă o conduită preventivă și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri, dar mai ales să se informeze despre condiţiile meteo-rutiere de pe traseul pe care urmează să fie parcurs. Dacă nu e absolut necesară, autoritățile recomandă amânarea călătoriei în zonele unde fenomenele meteo au creat probleme în privinţa traficului rutier.

Polițiștii vă sfătuiesc ca, înainte de a pleca la drum, să verificați bateria și sistemul de pornire ale autoturismului, să vă asigurați că sistemul de încălzire și dezghețare, precum și ștergătoarele de parbriz funcționează eficient și să verificați dacă sistemul de lumini şi semnalizare este funcţional.

Curăţarea de zăpadă a autoturismului

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă recomandă să curățați bine de zăpadă autoturismul, pentru a vă asigura o vizibilitate foarte bună. La frânare, zăpada lăsată necurățată pe plafon poate aluneca pe parbriz și vă poate bloca vizibilitatea.

Conform legii, conducătorul de autovehicul este obligat să verifice funcționarea sistemului de lumini și semnalizare, a instalației de climatizare, să mențină permanent curate parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, precum și plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau înregistrare ale autovehiculului și remorcii.

Indicaţii pentru biciclişti şi pietoni

De asemenea, atragem atenția bicicliștilor că, potrivit prevederilor legale, le este interzis să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.