ACTUALITATE 8 mai 2020

Informații actualizate despre accidentul din strada Păiuș David

de Iulia Drăghici - Taraș | 5300 vizualizări

Femeia în vârstă de 23 de ani, victimă a evenimentului rutier petrecut pe strada Păiuș David din Sfântu Gheorghe joi dimineața, a fost operată la Spitalul Județean Brașov, se află la Terapie Intensivă, dar cu șanse mari de recuperare, spun reprezentanții unității spitalicești. Între timp, ancheta în cazul producerii accidentului, în care a fost implicat un autobuz al Jandarmeriei, care transporta angajați din județul Brașov, este pe masa procurorilor.

„E un politraumatism. Are fractură de claviculă, are un traumatism de torace, care a fost drenat, are un traumatism abdominal cu ruptură de ficat și cu sânge în burtă, operată și o fractură de bazin. Se va recupera, e tânără, e cu putere de recuperare. (...) Este în Terapie Intensivă, pentru că este traumatism post-operator, e sedată ca să nu o doară, după care va fi dusă pe o secție, după care va urma externarea”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Brașov, Marius Leonte.

Tot acesta a precizat și că tânăra ar putea fi ținută în spital până la 10 zile, însă a punctat că Medicina Legală va fi cea care va stabili, în final, numărul de zile de recuperare de care va avea nevoie.

La factura de bazin, în mod clar va mai sta acasă în corset, în repaus, și o lună de zile, o lună și ceva. După care urmează partea de recuperare. Iar Medicina Legală are baremele în care dă zile de îngrijire medicală”, a mai spus reprezentantul Spitalului Județean Brașov.

Reprezentantul Parchetului Militar Cluj, care nu a vrut ieri să își spună identitatea, dar a precizat că este procuror, a spus că pentru a încadra accidentul la faptă penală, „victima trebuie să aibă peste 90 de zile de îngrijiri medicale”.

În ceea ce privește ora producerii accidentului, atât Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Covasna, cât și colegi de-ai victimei au confirmat și subliniat că este vorba de ora 5:50, nu 7:30, cum a precizat joi, pentru Observatorul de Covasna, același reprezentant al Parchetului Militar Cluj. Asta în condițiile în care, reprezentanții IPJ Covasna au spus că de această dată ei nu sunt mandatați să ofere informații despre caz, deși la fața locului a intervenit un echipaj.

Chiar dacă reprezentantul Parchetului nu a confirmat, dar nici infirmat că accidentul s-ar fi produs pe trecerea de pietoni, colegi de-ai victimei au punctat că autobuzul Jandarmeriei era trecut de jumătatea zebrei când au ajuns ei la fața locului și că, de obicei, pentru a ajunge la serviciu, la una dintre fabricile din zonă, tânăra trecea, de regulă, pe acolo.

O colegă a victimei a spus că unul dintre polițiști ar fi afirmat că femeia avea căști în urechi, dar și că accidentul nu este grav.

Mai mult, acesta ar fi al treilea caz al unui angajat care lucrează la aceeași fabrică și care este accidentat pe trecerea de pietoni.

Pe de altă parte, colegii victimei spun că se întreabă și dacă decizia de a transporta în primă fază victima la Spitalul Municipal din Târgu Secuiesc, iar ulterior, în jurul prânzului, la Brașov a fost cea corectă și dacă nu cumva s-a pierdut timp prețios.

În general, transferul către Brașov are loc în momentul în care pacientul este în stare gravă, iar tratamentul depășește competențele medicilor de la Târgu Secuiesc, a spus, fără a se referi la acest caz în particular neapărat, managerul Spitalului Municipal, Canea Kocsis András.

Între timp, ancheta privind producerea acestui accident, tratat special pentru că este vorba despre un autoturism al Jandarmeriei și un angajat al instituției, este în derulare. Procurorii vor stabili, sperăm – cu bunăcredință și echidistanță, cum s-a petrecut acest eveniment nefericit.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.