ACTUALITATE 24 martie 2020

Informare DSVSA Covasna

de Covasna Media | 2298 vizualizări

Vă informăm că începând din data de 23.03.2020 la nivelul DSVSA Covasna au fost luate următoarele măsuri:

 1. Restricționarea circulației persoanelor:

 1. Personalul DSVSA va efectua munca de acasă.
 2. Se va deplasa la sediul DSVSA numai personalul care are activități stringente, care nu se pot amâna, realizabile numai la sediu.
 3. Nu mai avem program cu publicul, decât telefonic (0267.351.712 între orele 8,00 - 14,00, sau la nr. 0722.700.699) sau prin email la adresa office-covasna@ansvsa.ro.
 4. Nu se mai eliberează pașapoarte pentru bovine decât în caz de export, în baza unei liste trimise electronic numai de către firma exportatoare (și nu proprietarul de animale !!!)  până vineri, urmând ca pașapoartele să se ridice de firmma exportatoare de la sediul DSVSA luni între orele 12,00-14,00.
 5. Medicii veterinari de liberă practică pot trimite acte la DSVSA numai prin sistem electronic și pot ridica formulare (prin sistem închis, prin poarta închisă) de la sediul DSVSA luni între orele 12,00-14,00.
 6. Eliberarea altor acte se suspendă.

 1. Nu se primesc probe pentru analize de laborator decât în cazurile de suspiciune pesta porcină, influență aviară, boala vacii nebune sau probele de autocontrol pentru alimente acolo unde este imperios necesar. Restul probelor recepționate până la această dată vor fi stocate pentru a fi lucrate la o dată ulterioară.
 2. Supravegherea sanitar-veterinară a abatoarelor, a unităților de procesare a alimentelor, a depozitelor este asigurat de personalul DSVSA specializat. 
 3. La circumscripțiile sanitare veterinare oficiale teritoriale se asigură permanență telefonică. La sediul fiecărei circumscripții sunt afișate telefoanele de serviciu.
 4. Medicii veterinari de liberă practică, care asigură asistența veterinară pe teritoriul județului Covasna vor efectua numai intervențiile de urgență.
 5. În cazul suspiciunii unor boli transmisibile la efectivele de porci (mistreți) și păsări se anunță imediat medicul veterinar de liberă practică care va lua legătura cu DSVSA Covasna.

Având în vedere instituirea stării de urgență pe teritoriul României, începând cu data de 16 martie 2020, va solicităm să transmiteți tuturor celor care dețin autorizații sau alte documente al căror termen de valabilitate expiră în intervalul cuprins între 16 martie - 16 aprilie 2020, că acestea sunt valabile până la încetarea stării de urgență.

Notificările le veți face, cu celeritate, telefonic sau prin poștă electronică, având în vedere că trebuie evitat contactul direct.

Următoarele acte normative, conțin prevederi referitoare la autorizații sau alte documente care au valabilitatea prevăzută:

- Ord. ANSVSA nr. 16/2010, cu modificări și completări (transportatori și mijloace de transport), Ord. ANSVSA nr. 72/2013 (certificate), Ord. ANSVSA nr. 73/2013 (certificate), Ord. ANSVSA nr. 201/2007, cu modificări și compeltari (certificate), Ord. ANSVSA nr. 97/2015 (biobaze), cu modificări și completări, Ord. ANSVSA nr. 44/2017 (furaje - autorizație sanitară veterinară provizorie), Ord. ANSVSA nr. 79/2019 (SNCU - autorizație sanitară veterinară temporară):

- în situația în care identificați și alte acte normative, va rog să notificați posesorii documentelor care își pierd termenul de valabiliate, cu privire la cele menționate în acest mesaj de poștă electronică.

Director executiv,

Dr. SIKÓ BARABÁSI Sándor

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.