ACTUALITATE 15 decembrie 2018

Info-trafic: drumuri acoperite de zăpadă, fără blocaje, dar cu circulație îngreunată

de Iulia Drăghici - Taraș | 1299 vizualizări

Vântul puternic ce viscolește zăpada a făcut probleme sâmbătă pe mai multe drumuri din județul Covasna, în special în zona intersecției de la Reci, pe drumurile care duc spre Târgu Secuiesc și Covasna.  

Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile din județul Covasna, iar la această oră nu sunt semnalate blocaje rutiere din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Pe unele porțiuni ale DN 11 (zona localității Moacșa), DN13 E (zona localității Reci și zona Câmpu Frumos), dar și pe DJ121 A (între localitățile Angheluș și Ghidfalău) circulația se desfășoară îngreunat din cauza stratului de zăpadă depus pe carosabil, în zonele respective rafalele de vânt spulberând zăpadă”, arată raportul Info-Trafic transmis la ora 15:00 de IPJ Covasna.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a anunțat totodată în jurul orei 15:30 că viscolul s-a oprit pe DN11 și că drumul este negru.

Drumarii au punctat că în porțiunea amintită mai sus, în zona intersecției de la Reci, s-a acționat încontinuu sâmbătă, însă viscolul puternic a făcut ca intervențiile acestora să fie inutile. Potrivit martorilor, către Covasna mai multe mașini ar fi ajuns în șanț din cauza drumului greu practicabil din cauza zăpezii viscolite.  

„Viscolul a fost foarte puternic. Dar se intervine încontinuu. Sunt două utilaje în permanență acolo. Unul spre zona Târgu Secuiesc, altul pe partea cealaltă, în direcția Covasna. Acolo sunt și parazăpezi, dar când bate vântul, nu ai ce face. Trece mașina și în spate drumul e plin de zăpadă la loc. Acolo, în alți ani, s-a și închis drumul. Acum, din fericire, nu a fost cazul”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov, Robert Elekes.

Click aici pentru recomandările polițiștilor pentru circulația în siguranță!  

Sursă foto: DRDP Brașov. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.