ACTUALITATE 31 octombrie 2016

Info-trafic: Accidente rutiere pe drumurile covăsnene

de Covasna Media | 223 vizualizări

Vineri, 28 octombrie 2016, în jurul orei 09:10, pe DJ 121 în comuna Zăbala a avut loc un accident rutier grav.

Din cercetările efectuate de polițiștii care s-au deplasat la fața locului s-a stabilit că un bărbat în vârstă de 65 de ani care se deplasa cu bicicleta, a pătruns pe DJ 121 fără a se asigura corespunzător și a fost lovit în plin de o autoutilitară condusă regulamentar de către un bărbat de 33 de ani. În urma impactului biciclistul a fost rănit grav.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Un alt accident a avut loc sâmbătă seară, în jurul orei 19:20, în comuna Bodoc. Din cercetări s-a stabilit că un bărbat în vârstă de 39 de ani s-a dezechilibrat și a căzut de pe bicicleta cu care circula, accidentându-se ușor.

Recomandări pentru circulația bicicliștilor pe drumurile publice:

Pentru a nu fi implicați în accidente rutiere, polițiștii le recomandă bicicliștilor să circule cu atenție și să se asigure temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre. În special la schimbarea direcției de mers, asigurați-vă că, atât din față cât și din spate, nu se apropie vreun autovehicul și semnalizați din timp, astfel încât șoferii să observe intenția de a efectua manevra.

De asemenea, asigurați-vă la pătrunderea în intersecții, chiar dacă aveți prioritate. Bicicliștii trebuie să respecte regulile de circulație, asemeni conducătorilor auto, însă având în vedere vulnerabilitatea ridicată a bicicliştilor aflaţi pe drumurile publice, prudența vă poate feri de evenimente nedorite. Totodată, recomandăm purtarea de îmbrăcăminte în culori stridente sau cu elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili în trafic, mai ales pe timpul serii/nopții, când sursele de iluminare şi avertizare sunt extrem de utile pentru asigurarea vizibilităţii în trafic.

Șoferilor le recomandăm să circule cu prudență, iar atunci când observă bicicliști să reducă viteza și să păstreze distanța față de aceștia. Nu claxonați în apropierea bicicliştilor pentru a-i atenționa, deoarece semnalul sonor îi poate speria și dezechilibra.

***

Un alt accident a avut loc duminică, 30 octombrie 2016, în jurul orei 12:30, pe DN 11B. În urma cercetărilor efectuate polițiștii au stabilit că o femeie în vârstă de 42 de ani, care conducea un autoturism din direcția Târgu Secuiesc către Sânzieni, a efectuat o manevră de schimbare a direcției de mers spre stânga fără să se asigure corespunzător și a fost lovită de o autoutilitară condusă regulamentar de către un bărbat de 48 de ani.

În urma impactului ambele autovehicule implicate s-au răsturnat, iar opt persoane au fost rănite. Ambii șoferi implicați, două pasagere din autoturism, precum și un bărbat și alte trei femei, pasageri în autoutilitară, au suferit răni ușoare. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Recomandăm șoferilor să conducă prudent, să nu se hazardeze în efectuarea unor manevre riscante și să se asigure înainte de schimbarea benzii sau schimbarea direcției de mers. Respectați regulile de circulație și, nu uitați: Viața are prioritate!

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Marin Nicoleta

Teme articol: Covasna accidente info trafic
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.