ACTUALITATE 10 ianuarie 2012

INFO-TRAFIC

de Covasna Media | 139 vizualizări

Luni după-masă s-a produs un accident grav pe DN12, în afara comunei Ghidfalău. Din primele cercetări efectuate de poliţişti rezultă că M. Csaba, de 44 ani, domiciliat în municipiul Sf. Gheorghe, posesor al permisului de conducere categoriile B, C, E din anul 1990, taximetrist, în timp ce conducea autoturismul de serviciu în regim de taxi, pe DN 12, la km. 16+400m, în afara comunei Ghidfalău, dinspre Miercurea Ciuc spre Sf. Gheorghe, nu a redus suficient viteza într-o curbă periculoasă la dreapta (semnalizată corespunzător), autoturismul a derapat şi a părăsit carosabilul răsturnându-se în şanţul din partea dreaptă a sensului de mers.

Din accident a rezultat rănirea gravă a unui pasager de 28 de ani, rănirea uşoară a conducătorului auto şi a  celorlalţi doi pasageri.

Au fost recoltate de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs evenimentul.

***

Tot luni s-a produs un alt accident pe DN12. Din primele cercetări rezultă că B. Lorand, de 22 ani, domiciliat în comuna Micfalău, posesor al permisului de conducere categoriile A şi B din anul 2008, în timp ce conducea un autoturism dinspre Sf. Gheorghe spre Miercurea Ciuc, încercând să evite un iepure apărut pe carosabil, a bruscat comenzile autoturismului, acesta a derapat şi a părăsit carosabilul răsturnându-se în şanţul din partea dreaptă a sensului de mers. Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto.

Au fost recoltate de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs evenimentul.

***

Luni noaptea, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Tg. Secuiesc, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe D.J. 114, în comuna Estelnic, satul Valea Scurtă, au oprit în trafic un autoturism. Deşi poliţiştii au folosit semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare, conducătorul autoturismului somat nu a oprit, a părăsit drumul public, fiind găsit ulterior abandonat pe câmp.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe conducătorul auto în persoana lui N. Alpar, de 21 ani, din comuna Estelnic, sat Valea Scurtă, nr. 1.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a autovehiculelor înmatriculate, poliţiştii au stabilit faptul că numărul de înmatriculare care se afla montat pe autoturismul în cauză nu figurează ca aparţinând niciunui autovehicul înmatriculat.

Poliţiştii au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţia pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

***

În prezent, toate drumurile publice din judeţ sunt deschise circulaţiei rutiere, dar se circulă în condiţii de iarnă.

În consecinţă, reamintim conducătorilor auto că în scopul creşterii gradului de siguranţă rutieră şi a prevenirii blocajelor în trafic pe drumurile publice din România, în perioada sezonului rece se impune obligativitatea dotării autovehiculelor cu anvelope de iarnă, conform Ordonanţei nr. 5/2011, după cum urmează:

- pe toate roţile, pentru autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare, cu masa maximă autorizată sub 3,5 tone, dacă pe şosea este zăpadă, gheaţă sau polei;

- pe axa (sau axele) de tracţiune, pentru vehiculele destinate transportului de persoane cu mai mult de 9 locuri şi a celor destinate transportului de marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, dacă pe şosea este zăpadă, gheaţă sau polei. În lipsa anvelopelor  de iarnă, pentru aceste categorii de autovehicule este obligatorie folosirea, pe axa/axele de tracţiune, a lanţurilor sau altor echipamente antiderapante omologate.

În acest context, potrivit reglementărilor în vigoare, sunt acceptate ca anvelope de iarnă anvelopele inscripţionate cu unul dintre simbolurile „M.S.”, „M+S”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia „All seasons”.

Înainte de a vă urca la volan este esenţial să vă asiguraţi că acest lucru nu pune în pericol siguranţa dumneavoastră sau a celorlalţi participanţi la trafic. Fiecare trebuie să aibă o stare psihică generală pozitivă, să fie odihnit, mai ales în cazul în care urmează să parcurgă un traseu mai lung, şi nu în ultimul rând, să nu fi consumat băuturi alcoolice înainte.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Cred in oameni, 14 ianuarie 2012
Era de la Herr taxi,
tot eu, 11 ianuarie 2012
Cine naibi sa conduca ca un demet, pai normal ca un taximetrist. Astea sunt pericol public ma jur mai ales astea de la bogyo.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.