ACTUALITATE 9 iunie 2024

Incidente legate de procesul electoral, în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 2346 vizualizări

Două incidente legate de procesul electoral au fost raportate în județul Covasna până la ora 15:00. Acestea s-au înregistrat la Zagon și Reci. Potrivit IPJ Covasna, într-un caz a fost vorba despre continuarea campaniei electorale și în altul de *filmare în secția de votare. 

„Până la ora 15.00 au fost semnalate 2 incidente în legătură cu procesul electoral, în localitățile Zagon, respectiv Reci, primul referitor la continuarea campaniei electorale, iar cel de-al doilea privind preluarea de imagini în incinta unei secții de votare. 

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege. Astfel, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, o amendă în valoare de 1400 lei, respectiv un avertisment scris”, a informat Centrul de Comunicare Județean Covasna. 

Aceeași sursă arată și că sunt în derulare și acțiuni de verificare în trafic. Aproape 40 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, după ce au fost verificate 281 de persoane, cu 231 de vehicule. 

„Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme. 

O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile”, a mai transmis sursa amintită. 

Până la ora 15:00, în județul Covasna prezența la vot a fost de 30%, mai mare decât la alegerile trecute.

* Erata: s-a corectat din „fotografiere” în „filmare”. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.