ACTUALITATE 27 februarie 2013

Începe a șaptea ediție Saint George City of Debate

de Monica Vrânceanu | 146 vizualizări

Peste 300 de debateri vor argumenta în 50 de meciuri

debate 2

Astăzi se dă startul celei de-a șaptea ediții a Saint George City Debate / Sfântu Gheorghe - Orașul Dezbaterilor, eveniment ce va aduce în municipiu aproape 500 de persoane implicate în fenomenul dezbaterilor. Saint George City of Debate debutează la ora 17, în Pavilionul Central din Parcul Elisabeta, prin Debate Corner, o ediție specială intitulată „Dezbaterile Contează”. Saint George City of Debate va aduce în orașul nostru aproximativ  400 de participanţi din toată ţara, iar echipele vor dezbate două teme incitante: „Acest Parlament crede că România ar trebui să recunoască independența Kosovo” și „Acest Parlament ar interzice ţărilor membre să importe din afara UE produse care există din abundenţă în agricultura Uniunii”. Mai mult de 300 de debateri din toată țara s-au pregătit în ultimele două luni pe aceste teme pe care le vor dezbate argumentat la Sfântu Gheorghe.

În plus, vor exista încă trei teme care vor fi anunțate cu o oră înainte de începerea dezbaterilor, în acest fel testându-se capacitatea de improvizație și chiar puterea de concentrare a participanților – dezbateri de tip impromptu.

Potrivit inițiatorului proiectului, Mădălin Guruianu, echipa de arbitri a ediţiei din acest an va fi condusă de unul dintre veteranii debate-ului din România, recent deținător de Master în Management Educațional la King’s College din Londra și președinte ARDOR Muntenia, Emi Beteringhe, în vreme ce director adjunct al competiției a fost desemnat Șerban Pitic, care în decembrie 2012 a participat la Finala Mondială de Debate de la Berlin.

„Este o ocazie specială ceea ce se întâmplă anual la Sfântu Gheorghe, iar evenimentul a crescut în calitate și impact de fiecare dată. Cred că pentru ediția din acest an am fixat teme interesante și vă asigur că avem arbitri foarte buni, ceea ce este extreme de important”, a declarat directorul adjunct al competiției, Șerban Pitic.

Dezbaterile se vor desfășura în limba română la Colegiul Național Mihai Viteazul (CNMV) și în limba maghiară la Liceul Teoretic Mikes Kelemen, sub forma a 50 de meciuri. Dincolo de dezbateri, evenimentul aduce și o serie de programe menite să prezinte orașul Sfântu Gheorghe vizitatorilor: seri de muzică, vizite la muzee, un concert de filarmonică, jocuri de  bowling, fotbal, squash, ping-pong, șah. Cei de la Clubul de Șah Calaverul vor organiza un concurs de șah simultan, condus de doi maeștri internaționali din Sfântu Gheorghe, Sukos Janos și Mihai Dițu; cei doi vor juca simultan șah pe câte 15 table, urmând să-și sincronizeze mutările între ei astfel încât să facă față jocului publicului. În aceste zile, invitații de la Saint George City of Debate se vor caza în mai multe locații din oraș - hoteluri, pensiuni și internate de școli.

„Cred că Saint George City of Debate a devenit, de-a lungul timpului, mai mult decât o competiție. Evenimentul aduce aici programe speciale și tineri interesanți, plus că reprezintă o modalitate de a arăta și promova multe lucruri care se întâmplă în oraș”, a declarat Mădălin Guruianu.

Finala și festivitatea de premiere vor avea loc duminică de la ora 15 în Sala mare a Teatrului.

Teme articol: debate saint george
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.