ACTUALITATE 24 mai 2010

Începe „Marea numărătoare”

de Covasna Media | 2081 vizualizări
Bicicliștii din Sfântu-Gheorghe sunt așteptați vineri la un marș prin care să atragă atenția cu privire la necesitatea existenței unor piste în municipiu Zilele Sportive care au loc la sfârșitul acestei săptămâni în municipiul nostru vor cuprinde și în acest an deja cunoscutul marș al bicicliștilor - organizat vineri după masa - la care sunt așteptați peste o mie de iubitori ai sportului pe două roți. Pe de o parte pentru promovarea ciclismului, iar pe de alta pentru conștientizarea autorităților și oamenilor cu privire la necesitatea unor piste speciale pentru bicicliști, marșul își propune printre altele să dezvolte cultura mersului pe bicicletă și totodată să evidențieze numărul mare al persoanelor care beneficiază și se folosesc de acest mijloc de transport.

Bicicliștii din Sfântu-Gheorghe sunt așteptați vineri la un marș prin care să atragă atenția cu privire la necesitatea existenței unor piste în municipiu

Zilele Sportive care au loc la sfârșitul acestei săptămâni în municipiul nostru vor cuprinde și în acest an deja cunoscutul marș al bicicliștilor - organizat vineri după masa - la care sunt așteptați peste o mie de iubitori ai sportului pe două roți.

Pe de o parte pentru promovarea ciclismului, iar pe de alta pentru conștientizarea autorităților și oamenilor cu privire la necesitatea unor piste speciale pentru bicicliști, marșul își propune printre altele să dezvolte cultura mersului pe bicicletă și totodată să evidențieze numărul mare al persoanelor care beneficiază și se folosesc de acest mijloc de transport.

Bokor Toth Zoltan, reprezentantul Club Rotary, unul dintre organizatorii evenimentului, a explicat că, în prezent, în municipiul nostru este foarte periculos să circuli cu bicicleta, în condițiile în care dacă am avea piste, am putea rezolva mare parte din problemele de peste zi cu ajutorul bicicletelor.

„Sunt foarte multe mașini, dar nu numai despre asta este vorba, nu avem cultură în acest sens și mai ales pe criză și pentru sănătatea noastră în acest oraș mic am putea să rezolvăm foarte multe, 90 sau 80% din problemele noastre le putem rezolva cu bicicleta. Nu trebuie să mergem mereu cu mașina, să ducem copiii la școală, dacă ar fi rezolvată problema pistelor. Suntem convinși că împreună facem pași în acest sens și vrem să construim pentru Sfântu-Gheorghe și cultura bicicletelor”, a spus Bokor.

„Recensământ” al bicicletelor

Cu ocazia marșului - derulat sub sloganul „Marea numărătoare” - se dorește să se afle și câți oameni au o bicicletă și astfel în numele câtor oameni se vorbește, întrucât dacă anul trecut la marș au participat peste o mie de oameni, se pare că numărul lor este totuși mult mai mare.

Reprezentantul Rotary a făcut apel la șoferi ca vineri de la ora 16 până la ora 20 să nu pornească cu mașina în oraș pentru că va fi blocat. Traseul bicicliștilor va parcurge distanța din Centru spre Simeria, Mikes Kelemen, Bulevardul Grigore Bălan, prin fața Romtelecom, Gară și înapoi la start.

„Donează o bară”

Tot în sprijinul bicicliștilor, la nivelul orașului s-a înființat un grup civil la care se poate alătura oricine dorește să sprijine acest sport și care va avea întâlniri periodice.

De asemenea, va avea loc și o acțiune de strângere de fonduri pentru realizarea unor suporturi pentru biciclete, care vor fi amenajate în școli și unde mai este nevoie.

Campania se derulează sub numele de „Dai o bară pentru a sprijini o bicicletă” și se referă de fapt la contravaloarea unei asemenea bare, care urmează a fi calculată, astfel încât oamenii să aibă cunoștință despre suma necesară. Suporturile vor fi sudate, vopsite și amenajate de reprezentanți ai acestui grup civil și în general de voluntari.

„Dacă fiecare donează ceva, putem face, nu așteptăm de la autorități, că știm care este situația, dar împreună putem face. Am verificat situația la școli și cam peste tot trebuie astfel de suporturi, am analizat să vedem cât costă tablele de marcat traseele pentru bicicliști, precis că încercăm să rezolvăm și cu inslatarea lor”, a mai spus Bokor.

Potrivit acestuia, au analizat situația din oraș și există mai multe locații unde ar putea fi amenajate piste pentru bicicliști, cu costuri minime, și vor face demersuri ca măcar să fie instalate marcaje ale lor, deocamdată.

Organizatorii evenimentului fac parte din mai multe asociații sau cluburi, de la Rotary, Jacko Sport, până la Sepsi Radio, Asociația de Tineret EMI și totodată cu sprijinul Poliției.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
hu, 26 mai 2010
Aveti rabdare ...e criza.
oblio, 25 mai 2010
La varsta ta mai crezi in povesi????
Primar_la_Hetea, 25 mai 2010
Daca acele piste vor fi construite pe trotuar, atunci mai bine sa nu se construiasca ! Pistele pe trotuar nu vor fi practicabile, din cauza pietonilor care vor circula pe ele, opstacolelor: chioscuri, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.