ACTUALITATE 17 aprilie 2024

Încep lucrări pe una dintre cele mai importante străzi din Târgu Secuiesc

de Iulia Drăghici - Taraș | 889 vizualizări

Lucrări pentru instalarea conductelor de apă și canalizare pe strada Luther Márton din Târgu Secuiesc vor începe la sfârșitul lunii aprilie, a informat Gospodărie Comunală SA, într-un comunicat de presă trimis redacției covasnamedia.ro. Planul este ca rețeaua să fie pusă în funcțiune la toamnă.

Primarul Bokor Tibor a spus, potrivit comunicatului de presă, că aceasta este „o datorie mai veche”. Investiția este făcută la comun, de autoritățile locale și operatorul regional. 

„Vrem să ne asigurăm că serviciile de bază, cum ar fi electricitatea, gazul, apa și canalizarea, nu le dau bătăi de cap locuitorilor. Întrucât rețeaua de apă și canalizare se află în proprietatea orașului, facem o investiție comună cu furnizorul de servicii. Consider că aceasta este o datorie veche și că este foarte oportun să o achităm”, a declarat primarul Bokor Tibor.

De altfel, lucrarea este considerată ca fiind printre cele mai importante pe care operatorul regional le va derula în lunile următoare. 

Strada, în ansamblul ei, nu a avut până acum rețea de apă și canalizare. Aceasta va fi una dintre lucrările importante din următoarele luni la Târgu Secuiesc, pe care o să o derulăm noi, iar proiectul este cofinanțat de Primărie și de Gospodărie Comunală SA. Ne așteptăm să putem pune în funcțiune rețeaua ultramodernă la începutul toamnei”, a spus directorul Gospodărie Comunală SA, Kozsokár Attila. 

Și străzile Kert și 1 Decembrie 1918 sunt vizate de lucrări, dar nu ale operatorului Gospodărie Comunală, se mai arată în comunicat. 

Municipiul Târgu Secuiesc a avut „de tras”, cu lucrările de apă și canalizare, pentru că multe dintre ele s-au desfășurat cu dificultate. În 2022, operatorul regional anunța, de exemplu, că strada Nouă a fost o provocare, pentru că nu se știa unde se afla conducta de apă care trebuia înlocuită. 

Demersul, asumat pe termen lung, de consolidare a rețelelor și înlocuirea celor cu diverse defecțiuni a început din necesitate, având în vedere că nu de puține ori în Târgu Secuiesc au fost semnalate probleme legate de calitatea apei. 

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.