ACTUALITATE 29 septembrie 2008

Incendiu puternic la Ojdula

de Covasna Media | 437 vizualizări
Săptămâna trecută, dispeceratul Inspec toratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul“ al judeţului Covasna, a fost anunţat despre izbucnirea unui puternic incendiu la o gospodărie din comuna Ojdula. Un echipaj al Secţiei de pompieri Târgu-Secuiesc s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, unde a constatat că acţiona pentru localizarea flăcărilor echipajul SVSU Ojdula, dar datorită vântului şi cantităţii mari de materiale combustibile existente, incendiul s-a propagat şi la două gospodării din vecinătate. În consecinţă, au fost solicitate în sprijin un echipaj al pompierilor din Târgu-Secuiesc şi unul aparţinând Detaşamentului de pompieri Sf.Gheorghe, precum şi echipajele SVSU Lemnia şi SVSU Breţcu. După aproape 6 ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat fără să afecteze locuinţele din imediata apropiere a anexelor gospodăreşti. Intervenţia a fost îngreunată de lipsa surselor de

Săptămâna trecută, dispeceratul Inspec toratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul“ al judeţului Covasna, a fost anunţat despre izbucnirea unui puternic incendiu la o gospodărie din comuna Ojdula. Un echipaj al Secţiei de pompieri Târgu-Secuiesc s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, unde a constatat că acţiona pentru localizarea flăcărilor echipajul SVSU Ojdula, dar datorită vântului şi cantităţii mari de materiale combustibile existente, incendiul s-a propagat şi la două gospodării din vecinătate. În consecinţă, au fost solicitate în sprijin un echipaj al pompierilor din Târgu-Secuiesc şi unul aparţinând Detaşamentului de pompieri Sf.Gheorghe, precum şi echipajele SVSU Lemnia şi SVSU Breţcu.

După aproape 6 ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat fără să afecteze locuinţele din imediata apropiere a anexelor gospodăreşti. Intervenţia a fost îngreunată de lipsa surselor de alimentare cu apă precum, de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în anexele gospodăreşti şi în apropierea acestora, precum şi de temperaturile ridicate şi cantităţile mari de fum degajate. Pompierii au primit un sprijin deosebit din partea cetăţenilor din comună, care s-au mobilizat în mod exemplar, acţionând cu mijloacele avute la îndemână (găleţi, furci, lopeţi, etc) pentru stingerea incendiului şi salvarea bunurilor materiale.

Au ars: acoperişul unui grajd din lemn cu învelitoare din ţiglă, şura şi un atelier construite din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment cu o suprafaţă însumată de cca.80 mp, aproximativ 2 t fân şi 1 t grâu. La a doua gospodărie au fost distruse de flăcări un depozit de material lemnos, şura din lemn cu învelitoare din ţiglă, atelierul de tâmplărie construit din lemn cu învelitoare din azbociment cu o suprafaţă însumantă de aproximativ 120 mp, 1 tonă grâu, 1 tonă ovăz, cca. 10 t fân, cca. 20 mc cherestea, 15 găini, 10 iepuri şi o maşină de rindeluit. La cea de a treia gospodărie afectată pagubele au fost: cca. 10 mp din acoperişul şurii din lemn cu învelitoare din azbociment şi aproximativ 10 tone fân.

Foto: ISU Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.