ACTUALITATE 14 mai 2013

Incendiu la Poliţia Rutieră din Sfântu Gheorghe! [FOTO]

de Székely Emőke | 1303 vizualizări

Polițiștii exclud varianta unei mâini criminale

Marți dimineața, cu puțin înainte de ora 8 a izbucnit un incendiu la sediul Poliției Rutiere din Sfântu Gheorghe. Pompierii au fost anunțați de unul dintre agenți, însă până la sosirea echipajului ISU incendiul a luat amploare.

A ars o încăpere întreagă

„Detaşamentul de Pompieri Sfântu Gheorghe a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială pentru evacuarea fumului şi a gazelor și un echipaj SMURD, pentru localizarea şi lichidarea incendiului ce se manifesta într-o încăpere de la parterul sediului. În urma intervenţiei pompierilor militari, nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale, incendiul afectând un birou în care se afla aparatură informatică şi elemente de mobilier” – a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj.

Un singur om în sediu

Potrivit spuselor șefului IPJ Covasna, cms. şef Ion Popa, la momentul declanșării  incendiului se afla un singur polițist în incinta clădirii. „Colegii de la Poliția Rutieră își încep activitatea la ora 6, așadar la 7:30 au fost deja pe teren. Un singura agent s-a aflat în clădire, care a sesizat că dintr-unul din birouri iese fum. A anunțat imediat pompierii, dar până ca aceștia au ajuns la fața locului, în 5-6 minute, incendiul a luat amploare. A ars un singur birou, celelalte încăperi au fost afectate de fum” – spune șeful IPJ. Acesta a precizat că au ars 4 calculatoare și 3 imprimante, precum și mobilierul din acest birou.

Doi polițiști vor fi mutați

În biroul respectiv și-au desfășurat activitatea 2 lucrători ai Poliției, iar aceștia vor fi mutați în altă încăpere. Ion Popa spune că Poliția avea asigurare, însă nu ştie deocamdată dacă polița respectivă acoperă și daunele provocate de incendiu. Totodată polițiștii fac cercetări cu privire la o eventuală afectare a apartamentelor ce se află deasupra biroului ars, astfel că șeful IPJ a declarat că va discuta cu proprietarii apartamentelor respective.

Amenzile rămân

Curioșii adunați marți dimineață în fața sediului Poliției Rutiere au vehiculat că odată ars biroul, au dispărut și amenzile acordate șoferilor. Nu este așa, Ion Popa spune că acestea există în baza de date a Poliției, la fel ca și datele celor care urmează să obțină permis de conducere, sau a celor care au rămas dintr-un motiv sau altul fără permis. „Toate datele sunt înregistrate electronic, așadar nu s-au pierdut amenzile. Cât despre permisele care urmează a fi ridicate de proprietari, acestea se aflau într-un fișier metalic, așadar au fost protejate de foc” – spune șeful Poliției județene.

Cauza: Sursă defectă

Comisia de cercetare a cauzei probabile de incendiu, formată din specialişti din cadrul ISU Covasna şi criminalişti din cadrul I.P.J. Covasna a stabilit faptul că, cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza efectului termic al curentului electric provenit de la o sursă neîntreruptibilă de tensiune (U.P.S.) defectă.

Incendiu Politia Rutiera mai 2013 - 7

Incendiu Politia Rutiera mai 2013 - 6

Incendiu Politia Rutiera mai 2013 - 3

Incendiu Politia Rutiera mai 2013 - 2

Incendiu Politia Rutiera mai 2013 - 1

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.