ACTUALITATE 21 iulie 2021

Incendiu la o magazie din Târgu Secuiesc, provocat de un trăsnet

de Iulia Drăghici - Taraș | 15733 vizualizări

Acoperișul unei magazii din Târgu Secuiesc a fost cuprins marți de flăcări. Cauza probabilă a producerii incendiului este un trăsnet.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj, incendiul a fost anunțat în 20 iulie, în jurul orei 13:00. La fața locului au intervenit două echipaje și autospeciale cu apă și spumă de la detașamentul din Târgu Secuiesc. Intervenția a durat mai bine de o oră și jumătate.

Acoperișul unei magazii, confecționat din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment a ars în totalitate pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați. S-a reușit salvarea din magazie a 12 metri cubi de lemne de foc depozitate acolo. S-a intervenit cu două autospeciale de la secția Târgu Secuiesc. Cauza probabilă a producerii incendiului este trăsnetul”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Covasna.

Pe lângă acest eveniment, și un copac căzut în zona Șugaș Băi, unde a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru degajarea drumului, alte probleme cauzate de fenomenele meteo periculoase nu au fost în județul Covasna, din fericire.

Acesta nu este însă primul astfel de caz la care au intervenit pompierii covăsneni anul acesta. La începutul lunii iulie, o șură din localitatea Lisnău a luat foc, iar cauza probabilă este tot un trăsnet. Acolo au ars acoperișul și podul pe o suprafață de 80 de metri pătrați.

Sursa foto: captură video Sebastian-Vasile Negru.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.