ACTUALITATE 3 aprilie 2018

Incendiu la o casă din Barcani, izbucnit de la coșul de fum

de Iulia Drăghici - Taraș | 1271 vizualizări

Au ars 140 de mp din acoperişul casei și aproximativ 400 de baloţi de furaje

Pompierii covăsneni au intervenit duminică, 1 aprilie a.c., în jurul orei 20:00, la stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din comuna Barcani. Nu au existat victime în urma evenimentului, ci doar pagube materiale, care au înseamnat 140 de metri pătrați din acoperiș și aproximativ 400 de baloți de furaje distruse de flăcări. Cauza probabilă a producerii incendiului o reprezintă coșul de fum deteriorat, necurățat, informează pompierii.

„S-a acţionat pentru stingerea unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Barcani. Incendiul nu s-a soldat cu victime, doar cu pagube materiale, fiind stins prin intervenţia promptă a echipajelor de intervenţie din cadrul Pichetului de pompieri Întorsura Buzăului. Flăcările s-au manifestat la acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 140 de mp şi au mistuit circa 400 de baloţi de furaje şi materiale textile. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă efectul termic provenit de la un coş de fum deteriorat, necurăţat sau amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Pe această cale, facem un nou apel la cetăţeni să îşi verifice mijloacele de încălzire şi să le întreţină cu personal calificat”, arată un comunicat al ISU Covasna. 

Doar în weekendul trecut, în perioada 30 martie – 2 aprilie 2018, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna au fost solicitate să intervină în 44 de situaţii de urgenţă. Echipajele SMURD au acordat asistenţă medicală de urgenţă în 43 de cazuri, din acestea trei fiind accidente rutiere.

Sursă foto: ISU Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.