ACTUALITATE 25 iulie 2012

Incendii de vegetație în tot judeţul

de Székely Emőke | 70 vizualizări

O pădure de pin de lângă Filia arde de aproape 48 de ore.

De mai bine de 24 de ore, pompierii covăsneni încearcă să stingă un incendiu izbucnit pe o plantaţie de pin din apropierea localităţii Filia. Focul a izbucnit în cursul zilei de marți, când Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost solicitat să intervină la un incendiu de pădure. Un autocamion de intervenţie cu 15 pompieri din cadrul Detaşamentului Sfântu Gheorghe s-a deplasat la locul indicat pentru localizarea şi lichidarea incendiului. „În momentul sosirii pompierilor la faţa locului, ardea plantaţia de pin pe o suprafaţă de circa 8 hectare cu posibilitate de propagare la pădurea de pin din apropiere, în vârstă de 80 de ani. Munca pompierilor a fost îngreunată de accesul dificil în zonă” – a declarat purtătorul de cuvânt din cadrul ISU Covasna, Marius Tolvaj. Până aseară, la închiderea ediţiei ziarului nostru, focul nu fusese încă stins.

Tot marți dispeceratul ISU Covasna a fost anunţat despre faptul că s-a produs un incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Valea Mereniului – zona Apa Roşie. La localizarea şi stingerea incendiului au participat pompieri din cadrul Secţiei de Pompieri Târgu Secuiesc, personal din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mereni şi muncitori forestieri. Intervenţia a fost de lungă durată din cauza faptului că accesul în zonă era foarte dificil. Incendiul, a cărui cauză probabilă o reprezintă fumatul în locuri nepermise, a fost lichidat la ora 21, iar în urma lui au ars resturi de exploatare (cioate), vegetaţie uscată şi puieţi de molid în vârstă de 9 ani pe o suprafaţă de cca. 2,5 hectare. Ieri însă, în aceeași localitate vegetația uscată s-a aprins din nou, iar 20 de pompieri de la Târgu Secuiesc s-au deplasat la fața locului pentru a stinge incendiul. Până  ieri seară acesta nu fusese lichidat.

Tot în cursul zilei de ieri a apărut un nou incendiu de vegetație, de această dată la Reci, partea spre Aninoasa. Pompierii ajunși la fața locului au reușit să stingă focul care a cuprins un hectar de vegetație uscată.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.