ACTUALITATE 10 august 2021

Încă un pas înspre reabilitarea podului rutier de pe strada Gábor Áron

de Iulia Drăghici - Taraș | 761 vizualizări

Valoarea estimată a investiției este de peste 1,5 milioane de lei 

Primăria Sfântu Gheorghe a pornit procesul de achiziție publică pentru găsirea executantului care să reabiliteze pasajul rutier situat pe strada Gábor Áron, care supratraversează strada Libertății din reședința de județ. 

Licitația publică a fost lansată pe SEAP în 5 august. Constructorii pot depune cereri până cel târziu în 19 august. 

Anunțul arată la capitolul „Descrierea lucrărilor”, printre altele, că partea carosabilă va avea lățimea de 7.80 m, două benzi de circulație de 3.90 m fiecare și trotuare pietonale de 1.50m lățime și 1.05 lățime utilă. Vor fi executate acolo și lucrări de iluminat public, în sensul că vor fi amplasate și LED-uri în grinda de parapet. 

Valoarea estimată totală fără TVA a investiției este de 1.527.669,00 lei, potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice. 

Vestea că podul situat pe strada cu sens unic, Gábor Áron, care asigură accesul către sensul giratoriu, va intra în reabilitare a fost anunțată în noiembrie 2019. Consilierii locali au aprobat atunci Proiectul de Hotărâre privind aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) pentru acest obiectiv de investiții. 

Primarul Antal Árpád spunea la momentul respectiv că podul se prezintă într-o stare avansată de degradare și că are defecțiuni majore. Valoarea estimată a investiției anunțată atunci era de peste 2,1 milioane de lei. Suma, care ar urma să fie acoperită din bugetul local, cuprinde atât reabilitarea obiectivului, dar și amenajarea unei parcări de 18 locuri sub acesta.  

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.